Site-ul de fake news OrtodoxInfo, blocat din nou, după ce găsise o portiţă de relansare pentru a continua conspiraţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fake news

Autorităţile au decis marţi, 5 mai, blocarea accesului utilizatorilor la conţinutul site-ului ortodox.info.ro, prin care 'este continuată campania de dezinformare privind COVID-19 începută pe site-ul la care accesul a fost deja blocat, respectiv ortodoxinfo.ro'.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, noul site continuă seria de articole din categoria teoriei conspiraţiei, cu titluri alarmiste şi informaţii false. Un exemplu este articolul: 'Nu vă fie frică de amenzi, sunt ilegale. Sunt doar pentru intimidare!, în care populaţia este încurajată să circule fără declaraţia pe proprie răspundere şi este lansată ipoteza implementării pe ascuns a tehnologiei 5G.

După o analiză a Grupului de Comunicare Strategică, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a solicitat marţi, 5 mai, Autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) să emită o decizie de blocare a accesului utilizatorilor la site-ul ortodox.info.ro, deoarece prin intermediul acestui site "este continuată campania de dezinformare privind evoluţia infecţiei cu noul tip de coronavirus, campanie începută pe site-ul la care accesul a fost deja blocat - ortodoxinfo.ro."

site blocat

ANCOM a emis marţi, 5 mai, decizia de blocare a noului site ortodox.info.ro "având în vedere constatarea GCS potrivit căreia "noul site: https://ortodox.info.ro/ continuă activitatea de dezinformare a populaţiei, prin articole cu titluri alarmiste, conţinut neadevărat şi imagini scoase din context, iar în articolele postate pe site sunt reluate informaţii găzduite şi pe vechiul site şi pentru care a fost solicitată închiderea site-ului ortodoxinfo.ro, acest lucru dovedind în mod clar reaua credinţă a administratorului site-ului".

În decizia de blocare a site-ului sunt prezentate mai multe exemple de articole, precum:

- articolul cu titlul "Nu vă fie frică de AMENZI, sunt ilegale. Sunt doar pentru intimidare! După perioada de urgenţă ele vor fi anulate!", publicat în data de 25.04.2020, prin intermediul căruia, potrivit aprecierilor GCS, 'se promovează ideea că cele peste 200.000 de amenzi au fost aplicate ilegal şi vor fi anulate după ieşirea din starea de urgenţă. populaţia este încurajată să circule fără declaraţia e proprie răspundere necesară părăsirii domiciliului, întrucât în situaţia în care vor fi amendaţi vor avea câştig de cauză, chiar în instanţă'. Totodată, în cadrul aceluiaşi articol, 'autorul articolului lansează ipoteza că numărul de amenzi aplicate în România, mult mai mare decât în alte state europene, are ca singur scop crearea unei stări de temere în rândul cetăţenilor, pentru a îi determina să rămână în case şi a le distrage atenţia, între timp implementându-se tehnologia 5G şi fiind pregătit un vaccin obligatoriu pentru toată populaţia, care să conţină un nano-cip ce interacţionează cu tehnologia menţionată, fiind invocată existenţa unei intenţii de manipulare la nivel mondial .'

Potrivit verificărilor efectuate de către GCS, pe site-ul ortodox.info.ro nu sunt disponibile nici informaţii privind datele de contact ale administratorului.

Furnizorii de internet sunt obligaţi acum să blocheze accesul la acest site, în caz contrar riscând amenzi între 10.000 lei şi 70.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite