Simularea pentru Bacalaureat 2021 începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calendarul simulărilor de Evaluare Naţională 2021 şi BAC 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial
Calendarul simulărilor de Evaluare Naţională 2021 şi BAC 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial

Examenele simulării probelor pentru Bacalaureat 2021 încep luni, 22 martie, la ora 9:00, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Simularea examenului de Bacalaureat  s-a reluat în acest an, după ce anul trecut acestea nu au mai fost susţinute din cauza pandemiei. Anul acesta, vor susţine simulări numai elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, respectiv a XIII-a.

Accesul elevilor în şcoli este permis până la ora 8:30. În fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat, potrivit procedurii oficiale de desfăşurare a probelor de la simulare.  Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

Pentru cadrele didactice venirea la şcoală are loc în intervalul 07:00-07:30, dacă sunt membre ale comisiei de evaluare. Profesorii asistenţi vin la ora 8:00, iar profesorii evaluatori vin la ora 14:00.

În şcolile aflate în localităţi în carantină, simulările de BAC 2021 pot fi reprogramate, dar nu mai târziu de 15 mai.

Alte informaţii despre regulamentul de desfăşurare a simulărilor, dar şi materia din care se vor realiza subiectele găsiţi pe edupedu.ro

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite