Şi-a înscenat răpirea ca să-şi motiveze absenţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O elevă de 13 ani, din Braşov, şi-a înscenat răpirea pentru a scăpa de cearta părinţilor, fiindcă a chiulit de la ore. Pentru a fi cât mai credibilă, fata şi-a rupt blugii şi s-a tăvălit prin noroi, într-o pădure de lângă oraş.

În urmă cu două zile, eleva a chiulit de la şcoală şi, împreună cu nişte prieteni, s-a dus pe Dealul Cetăţii. Acolo, timp de câteva ore, între 13.00 şi 18.30, adolescenţii au consumat alcool şi au fumat, după care fiecare şi-a văzut de treabă. Nu şi eleva de 13 ani, care a uneltit un plan, pentru a scăpa de mustrarea părinţilor, fiindcă a chiulit. Ea a luat un autobuz până în centrul oraşului şi s-a dus la marginea drumului către Poiana Braşov.

Cu blugii rupţi şi fără un pantof

De acolo a trimis pe telefonul mobil al mamei şi al unei mătuşi mai multe mesaje, prin care anunţa că a fost răpită de un necunoscut care a dus-o în pădure. Speriat, tatăl fetei a anunţat evenimentul la Poliţie. În timp ce bărbatul le povestea oamenilor legii ce s-a întâmplat cu fiica sa, fata continua să îi trimită mesaje mamei, în care îi dădea tot felul de informaţii despre aşa-zisa răpire. Oamenii legii s-au deplasat la locul indicat, unde au găsit-o pe elevă plină de pământ, din cap până în picioare, cu blugii rupţi şi fără un pantof.

„Minora le-a relatat poliţiştilor că, aflându-se în zona După Ziduri, de lângă Livada Poştei, a fost acostată de o persoană necunoscută, de sex masculin, care a introdus-o forţat în portbagajul unei maşini, ulterior trezindu-se singură în pădurea din Livada Poştei. Referitor la persoana necunoscută, minora a indicat şi semnalmentele sale. În urma investigaţiilor efectuate, a rezultat faptul că aspectele sesizate de minoră nu sunt reale, ea invocând cele menţionate fiindu-i frică să revină la domiciliu, după ce a absentat de la ore ore", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, comisarul-şef Liviu Naghi. Cel care a dat-o de gol pe fată a fost un martor care a văzut-o cum se tăvălea prin noroi. Întreaga poveste l-a „costat" pe tatăl adolescentei 200 de lei. El a fost amendat pentru nesupravegherea corespunzătoare a minorei.

„Le recomandăm părinţilor să-şi supravegheze corespunzător copiii, să cunoască anturajul lor, să păstreze o legătură permanentă cu şcoala unde învaţă, pentru a se evita evenimente de acest gen", a mai precizat comisarul-şef Liviu Naghi. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite