Semnal de alarmă: Avem din nou un raport negativ în ceea ce priveşte numărul cazurilor noi de COVID-19 şi persoanele vindecate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi au fost înregistrate 166 de cazuri noi după efectuarea a circa 3.000 de teste
Astăzi au fost înregistrate 166 de cazuri noi după efectuarea a circa 3.000 de teste

Grupul de Comunicare Strategică a transmis un semnal de alarmă, în contextul dezbaterilor curente cu privire la necesitatea stării de alertă şi contextul epidemic al ţării, arătând că există din nou o dinamică negativă în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi şi cel al persoanelor vindecate.

„Adoptarea stării de alertă începând cu 15 mai a.c. a survenit pe fondul unei evoluţii reduse a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, raportat la numărul persoanelor vindecate. În acest context, autorităţile au adoptat o serie de măsuri de relaxare pentru reluarea unor activităţi sociale şi economice. 

De asemenea, în intervalul de până la 1 iunie a putut fi constatată o rată semnificativ mai mare a persoanelor vindecate în comparaţie cu cea a persoanelor infectate, fapt care a permis continuarea şi extinderea graduală a măsurilor de relaxare. În următoarea săptămână, moment în care a fost analizată intrarea într-o nouă etapă care să permită reluarea unor noi activităţi sociale şi economice, s-a menţinut o rată superioară a numărului persoanelor vindecate în raport cu cele infectate”, a transmis GCS.

grafic covid gcs

Autorităţile subliniază că în acest moment acest raport dintre cazurile noi zilnice şi cel al persoanelor vindecate a devenit din nou unul negativ sub aspectul evoluţiei pandemiei în ţara noastră.

„În ceea ce priveşte cazurile de infectări înregistrate în ultimele zile, observăm faptul că dinamica acestora a intrat pe un trend crescător, cu un ecart semnificativ faţă de numărul persoanelor vindecate. 

Această evoluţie negativă a raportului dintre numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) şi numărul persoanelor vindecate reclamă un efort sporit de conformare la conduita sanitară responsabilă din partea societăţii în ansamblul său. Respectarea normelor sanitare din partea cât mai multor cetăţeni este singura garanţie că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menţinute şi că se poate continua în siguranţă cu adoptarea de noi măsuri de relaxare în privinţa activităţilor sociale şi economice”, mai arată sursa citată.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite