Scrisoarea de adio a poetei Luiza Palanciuc, în ziua funeraliilor lui Mihai Șora: „Să fii cuminte! Mă întorc repede”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filosoful Mihai Șora a murit sâmbătă, 25 februarie, la vârsta de 106 ani. Sicriul cu trupul neînsufleţit al eseistului Mihai Şora a fost depus luni seara la Biserica Albă din București, care a rămas deschisă întreaga noapte pentru cei care au vrut să-i aducă un ultim omagiu.

Mihai Șora
Mihai Șora va fi înmormântat marți, 28 februarie. Foto: Profimedia (Arhivă)

Poeta Luiza Palanciuc - Șora, soția filosofului Mihai Șora, a publicat marți dimineață o nouă postare pe pagina de Facebook a acestuia. 

Iubitule, 

așa arată Biserica inimii tale: încă mai plouă, dar nu e frig – ori poate nu mai simt eu frigul acum, când știu că ești liniștit, că ai văzut atâția oameni dragi care au trecut să te salute și să spună o rugăciune. 

Din stradă bate lumina unui bec, iar, dacă mă uit cu atenție și socotesc cum ești așezat în Casa Domnului, văd că ea bate chiar peste tine. 

Să-i porți în gând pe părinții Mihail, Florian și Silviu: erau atât de emoționați în timpul slujbei! 

M-a întrebat cineva, la un moment dat, unde este deschisă Cartea de Condoleanțe, să lase câteva rânduri. Pur și simplu am uitat! Iartă-mă, iubitule. Nici nu mi-a trecut prin minte, de fapt, că ar trebui să caut una. Voi lua un caiet de-al tău din teancul celor neîncepute. Ți se potrivește oricum mai bine decât un voluminos in-folio cu ferecături și margini aurite. 

Și voi scrie eu la început: 

Mihai Șora este sarea Pământului.“ 

Să fii cuminte! Mă întorc repede. 

Luiza" 

Slujba de înmormântare a filosofului Mihai Șora va avea loc marți, 28 februarie, ora 13:00. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite