Şcoala viitorului: examene mai dese şi orar mai uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoală şi educaţie
Şcoală şi educaţie

Şcoala intră într-o nouă eră: examene mai dese, educaţie din faşă, fişă de evaluare şi evidenţă ca la medicul de dispensar şi gimnaziu de nouă ani, potrivit noului proiect de lege a educaţiei. Vestile bune aduc mai puţine ore în programă, „şcoală după şcoală" ca soluţii anti-meditaţii şi bacalaureat la numai două materii.

Examenul de liceu şi chiar admiterea la facultate sunt la liber astfel că fiecare liceu, respectiv universitate, va decide cum îşi alege candidaţii.

Citeşte şi comentează principalele schimbări pentru şcoala primară, gimnaziu, liceu şi facultate!

Cum arată şcoala viitorului pentru dascăli?

Profesorii care acum se pregătesc de grevă vor avea un an cu salarii mai mici, dar şi cu schimbări aduse prin noul proiect. Potrivit acestuia, directorii de şcoli îşi vor putea alege profesorii de la catedră prin concurs, finanţarea nu se mai dă pe clase ci pe numărul de elevi din bancă, iar cariera profesorului va suferi şi ea câteva schimbări de traseu.

Citeşte şi comentează principalele schimbări pentru profesori din legea educaţiei!

Schimbări pentru părinţi

Proiectul legii educaţiei aduce modificări şi în privinţa rolului pe care părintele îl va avea în decizia şcolii la care îşi trimite copii. Astfel, potrivit ministrului educaţiei, Daniel Funeriu, şcoala va fi condusă, pe lângă director de un Consiliu de Administraţie format din părinţi, comunitatea locală şi profesori.

Citeşte şi comentează principalele schimbări pentru părinţi din legea educaţiei!

Scoala 1
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite