Şcoala de pompiere. Unica unitate de învăţământ din România care va forma şi femei-pompier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura unitate de învăţământ din ţară care pregăteşte subofiţeri pompieri pentru Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, Şcoala de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” din Boldeşti, judeţul Prahova, va avea în premieră, locuri şi pentru femei. Astfel, absolventele de liceu cari îşi doresc o carieră în domeniu se vor putea înscrie pentru examenul programat la începutul anului viitor.

Concret, la instituţia de învăţământ postliceal destinată formării iniţiale a subofiţerilor de pompieri şi protecţie civilă şi a maiştrilor militari auto, în sesiunea de admitere din ianuarie 2020, vor fi scoase la concurs 300 de locuri: 275 de locuri pentru subofiţeri pompieri şi 25 pentru maiştri militari auto, fără a exista un număr special de locuri alocat femeilor. Candidaţilor de etnie romă, indiferent de gen, le sunt alocate două locuri în specialitatea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă. 

Pe scurt, tinerii şi tinerele care vor opta pentru formare în protecţie civilă vor învăţa să identifice şi să gestioneze tipuri de riscuri generatoare de dezastre naturale si tehnologice de pe teritoriul ţării şi să pregătească preventiv populaţia cu privire la pericolele la care este expusă. 

Examenul va consta într-o probă sportivă, o contravizită medicală şi o  probă scrisă la Matematică, organizate în perioada 10 – 23 ianuarie 2020 şi afişate pe site-ul oficial al şcolii, www.scoaladepompieri.ro, unde este specificat şi conţinutul dosarului de recrutare. Absolvenţii Şcolii de pompieri vor avea un loc de muncă asigurat. „În funcţie de media de absolvire pe care o vor avea, tinerii îşi vor putea alege, în ordine descrescătoare, locurile pe care doresc să le ocupe în cadrul ISU”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei. 


Criteriile de recrutare 


Cursurile pentru promoţia viitoare vor începe în februarie 2020 şi se vor termina în luna decembrie a aceluiaşi an. Nu se percepe taxă de înscriere, iar tinerii interesaţi pot depune cereri de înscriere la concursul de admitere la sediile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene unde îşi au domiciliul sau la sediul ISU Bucureşti-Ilfov, în funcţie de domiciliul sau reşedinţa din cartea de identitate, până la data de 15 noiembrie 2019. 

Candidaţii trebuie să fie cetăţeni români, să aibă diploma de Bacalaureat, să fi împlinit 18 ani şi să aibă cel mult 27 de ani împliniţi în anul susţinerii examenului de admitere, să nu fie urmăriţi penal sau trimişi în judecată pentru infracţiuni şi să nu aibă antecedente penale. 

De asemenea, cei interesaţi trebuie să aibă cel puţin media 9 la purtare în anii de liceu. În plus, spre deosebire de alte şcoli militare, la şcoala de pompieri pot intra şi cei care au tatuaje, au precizat reprezentanţii unităţii de învăţământ. Pe durata concursului de admitere, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti nu are obligaţia şi nu asigură transportul, cazarea şi hrănirea candidaţilor, a mai transmis conducerea şcolii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite