Scandalul „puiul vopsit” îi face pe clienţi să ocolească acum carnea galbenă de la raft. „Lăsăm să se înţeleagă că toţi puii din România ar avea probleme“

0
Publicat:

Scandalul puiului vopsit i-a speriat pe cumpărători și lovește în industria de profil, potrivit Observator. Unii producători spun că s-au trezit cu un val de apeluri telefonice și întrebați de români dacă puiul pe care îl consumă este bun.

Clienții par să se teamă să mai cumpere carne galbenă. FOTO Shutterstock
Clienții par să se teamă să mai cumpere carne galbenă. FOTO Shutterstock

„Au fost şi apeluri prin care au întrebat cum creştem, dacă garantăm că produsele sunt sigure şi de calitate, am explicat cum procedăm. Puii noştri sunt hrăniţi cu furaje 100% vegetale, naturale, din care 70% porumb”, a declarat Marinel Iacob, doctor în managementul calităţii la o fabrică de pui, potrivit sursei citate.

Căutat până recent de cumpărători, puiul galben este tot mai ocolit la raft după izbucnirea scandalului iscat de declarația șefului ANPC, care a precizat că există operatori economici care îşi vopsesc produsele pentru a induce în eroare cumpărătorii.

„Lăsăm să se înţeleagă că toţi puii din România ar avea probleme”

Fermierii consideră că este un precedent periculos ca întreaga producție să fie pusă sub semnul întrebării.

„Statul nu are voie să promoveze genul acesta de nesiguranţă. Generalizarea excesivă. Lăsăm să se înţeleagă că toţi puii din România ar avea probleme”, a declarat Radu Burnete, organizaţia patronală Concordia.

În România 80% din consum este acoperit de producția proprie și doar 20% din necesar vine din import.

Fermierii români produc pui de calitate. România are un grad de autosuficienţă de 160% la carnea de pui. Exportăm, am deschis pieţe împreună cu omologul meu francez. Aproape 40% din cantitatea de pui se duce în Franţa. Înseamnă că este un pui de calitate”, a spus ministrul Agriculturii, întrebat despre scandalul „puilor vopsiţi".

El a adăugat că, în opinia sa, instituţiile abilitate de control implicate ar trebui să prezinte în spaţiul public certificatul şi rezultatele analizelor pe care le-au făcut în laboratoare pentru acest tip de pui.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite