România, pe locul 2 în UE la decese şi pe penultimul loc la vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii Andrei Baciu a publicat, miercuri, un grafic care arată că în Uniunea Europeană, statele care au cea mai mare rată de vaccinare au înregistrat şi cele mai puţine decese în ultimele 14 zile. „Vaccinarea este singura soluţie” atrage atenţia Andrei Baciu.

„Vaccinarea este singura soluţie, unica formă de apărare în faţa bolii şi de revenire la normalitate!”, a scris, miercuri, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii Andrei Baciu într-o postare pe pagina sa de Facebook, unde a publicat  şi un grafic care arată că statele care au cea mai mare rată de vaccinare au înregistrat şi cele mai puţine decese în ultimele 14 zile.

Astfel, potrivit graficului, Irlanda are cea mai mare rată de vaccinare din UE - 93%, iar în ultimele 14 zile a avut şi cele mai puţine decese -15, la un milion de locuitori. Aceasta este urmată de Portugalia - cu o rată de vaccinare de 92%, care a înregistrat în ultimele 14 zile 10 decese.

România, care se află pe penultimul loc la la nivel UE, cu o rata de vaccinare de 43%, are 267 de decese la un milion de locuitori, în ultimele 14 zile.

Mai rău stă din acest punct de vedere doar Bulgaria, care se află pe ultimul loc la nivelul UE, cu o rată de vaccinare de 29% din populaţia adultă şi cu 325 de decese, la milion de locuitori, înregitrate în ultimele 14 zile.

grafic ue foto facebook andrei baciu
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite