REPORTAJ VIDEO Tabăra MagiCAMP. Cine sunt oamenii din umbra faptelor bune: „Copiii de aici ne învaţă lecţie după lecţie, în fiecare zi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De patru ani, în fiecare vară, în comuna dâmboviţeană Brăneşti, se întâmplă ceva magic. Sute de copii încercaţi prea timpuriu de viaţă, bolnavi de cancer, copii cu arsuri grave, dar şi cei orfani primesc şansa de a-şi recâştiga măcar o părticicică din copilăria pierdută prin „Joacă la greu“.

Povestea MagiCAMP a început în 2014, când Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii în guvernul Cioloş, alături de Melania Medeleanu, au fondat o tabăra destinată copiilor bolnavi de cancer pe un deal din Brăneşti, locul unde Vlad se juca când era mic. În urmă cu câţiva ani, el a cumpărat terenul împreună cu tatăl său.

De la an la an, tabăra s-a dezvoltat, trecând de la câţiva zeci de copii, la câteva sute, pentru care s-a amenajat, în 2016, un spaţiu special în curtea din spatele casei în care locuiesc părinţii lui Vlad. Aici şi pe dealul din apropiere, copii au parte de activităţi recreative antrenante: se caţără, se dau cu tiroliana, trag cu arcul, călăresc, pictează, cântă, în timp ce sunt asistaţi de pediatri, oncologi, psihologi şi voluntari.

Pe lângă copiii bolnavi de cancer, din 2016, Asociaţia MagiCAMP i-a chemat la joacă şi pe copiii care au suferit arsuri grave (Tabăra Connectiv), dar şi pe cei care au pierdut pe cineva drag (BlueCAMP).

În 2014, tabăra găzduia 31 de copii, un an mai târziu, la Brăneşti veneau aproape 90 de copii, ajungând la 180 de copii în 2016 şi la 220 în 2017. Anul acesta, la cea de-a cincea ediţie a taberelor MagiCAMP, desfăşurată în perioada 17 iunie - 8 septembrie, numărul a crescut la aproximativ 280 de copii care vor să îşi regăsească stima de sine, independenţa şi dorinţa de a construi prietenii noi. 

Însă toate acestea nu ar fi posibile fără cei 220 de voluntari, coordonatori şi medici, oamenii din umbra faptelor bune, cei care redescoperă alături de cei mici bucuria din lucrurile simple şi care primesc de la aceştia lecţie de viaţă puternice.

„Adevărul“ a petrecut o după-amiază alături de copiii cu afecţiuni oncologice şi echipa MagiCAMP pentru a vă arăta o mică parte din oamenii cu suflet mare care fac magia să se întâmple. Am aflat de la aceştia ce îi motivează să se implice în proiect şi cum îi schimbă această experienţă.

   

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite