Replica senatorului Vlad Alexandrescu la criticile dure ale lui Gabriel Liiceanu: „O încercare disperată de a găsi ţapi ispăşitori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Alexandrescu FOTO Eduard Enea
Vlad Alexandrescu FOTO Eduard Enea

Senatorul USR Vlad Alexandrescu afirmă că filosoful Gabriel Liiceanu şi-a dat demisia din Grupul pentru Dialog Social pentru că nu a reuşit să-şi impună punctul de vedere în ce priveşte procesul alegerii noului preşedinte al Comitetului Director al GDS.

După ce filosoful Gabriel Liiceanu (77 de ani) l-a criticat dur în scrisoarea prin care îşi anunţa demisia din Grupul pentru Dialog Social, numindu-l „un Dinu Păturică al vremilor noastre“ sau „Neo-Păturică“, senatorul USR Vlad Alexandrescu (54 de ani) a transmis un drept la replică site-ului G4Media.ro, care a publicat în exclusivitate scrisoarea lui Liiceanu. 

Fostul ministru al Culturii afirmă că Liiceanu şi-a dat demisia pe fondul unui eşec personal, acela că nu a reuşit să-şi impună dorinţa la alegerile noului preşedinte al Comitetului Director al GDS. Potrivit surselor G4Media.ro, filosoful l-ar fi susţinut pentru această funcţie pe poetul Radu Vancu de la Sibiu, însă acesta a pierdut în faţa lui Andrei Cornea.

Senatorul USR cataloghează scrisoarea lui Liiceanu „o încercare disperată de a găsi ţapi ispăşitori pentru faptul că majoritatea membrilor GDS nu au fost de acord cu direcţia pe care încerca să o imprime“.

„Este trist că, la plecare, un membru al GDS spune public că, practic, Grupul e dizolvat prin această plecare. Şi mai crede că, dacă nu îl poate controla el, se simte dator să îl distrugă. Din fericire, organizaţia va rămâne mai departe conştientă de menirea ei şi după plecarea dl. Liiceanu. Cred că Grupul pentru Dialog Social are o conducere nouă, capabilă să îi asigure un nou suflu şi să îl menţină mai departe conectat la adevăratele probleme de azi ale României. GDS a fost creat ca un grup pentru Dialog Social şi trebuie să rămână aşa, relevant pentru întreaga societate, şi nu modelat de pretenţiile idiosincrasice ale unuia dintre membrii lui. Fac un apel către tineri intelectuali, persoane implicate din societatea civilă, cu mintea şi sufletul deschise, să se alăture GDS pentru a duce misiunea lui mai departe!“, mai spune senatorul USR. 

Reacţia lui Alexandrescu vine după tirada lui Liiceanu: „Ceva îmi spune că de la el (Vlad Alexandrescu - n.red.) se va trage destrămarea Grupului. Dihonia a pătruns în Grup la şedinţa din luna mai, nu atât din pricina urletului meu exasperat din deschidere, cât zădărelii şi comediei juridice pe care a jucat-o de faţă cu toţi Neo-Păturică, explicându-ne, cu competenţa lui juridică de doi bani, că avem cvorum, când de fapt nu aveam, că membrii neînregistraţi sunt membri cu drepturi depline, când de fapt nu erau, că ce dacă nu ne-am ţinut adunările generale de ani de zile… Pe scurt, sabotând exigenţa de legalitate a Grupului. Acest mic contorsionist, ajuns şi în organul legislativ al ţării a cărui menire este de a cântări şi vota legi bune, ne explica de zor că noi, gedesiştii, suntem mai presus de reguli şi de «stupida birocraţie». (Ce strategie vicleană are! Face câteva lucruri bune – Copiii lui Irod, organizarea unei vizite cu colegii userişti la arhivele CNSAS – iar apoi, la adăpostul unui capital public astfel câştigat, îşi eliberează în cerc restrâns veninurile)“. Scrisoarea integrală poate fi citită pe G4Media

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite