Reigienizare la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, operaţiile de la Spitalul Universitar din Capitală au fost amânate. Este vorba însă strict de intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici şi nu de urgenţe. Amânarea operaţiilor programate a avut la bază procesul de igienizare prin care a trecut vechiul bloc operator al celui mai mare spital din Bucureşti.

Începând de joi, însă, activitatea a fost reluată complet, a declarat, pentru „Adevărul”, medicul Adriana Nica, managerul unităţii sanitare. 

„Au fost amânate operaţiile pentru pacienţii cronici. Pentru pacienţii care au necesitat intervenţie acută bineînţeles că s-a alocat spaţiu în sălile de pe etaje, s-au operat toţi pacienţii şi clar nu au fost niciun fel de probleme pe fiecare gardă de chirurgie. Evident că acolo unde s-a schimbat linoleumul din blocul operator vechi nu cel nou, nu s-a intervenit şi nu s-a făcut nicio intervenţie chirurgicală din motivele pe care le cunoaştem cu toţii: nu riscăm viaţa nimănui. S-a reluat de astăzi (joi, n.red.) activitatea. După ce s-a făcut curăţenie conform procedurilor date de cei de la Departamentul de prevenţie şi control al spitalului, s-au luat două rânduri de probe care au ieşit negative după care s-a început activitatea chirurgicală şi reprogramăm pacienţii cronici”, a explicat şefa Spitalului Universitar. 

Potrivit unui medic din spital, în cele trei zile de igienizare, activitatea unora dintre secţii a fost comasată cu activitatea altor secţii din unitatea medicală, pentru a se putea face operaţiile considerate urgenţe, astfel încât viaţa pacienţilor acuţi să nu fie pusă în pericol. „Noi am operat urgenţe în tot acest timp. Practic, am avut activitate restrânsă timp de trei zile. O dată la ceva timp, trecem printr-un astfel de proces de igienizare”, a completat medicul chirurg.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite