Recomandări pentru șoferii care vor tranzita Podul Prieteniei. Au început lucrările de reparații

0
Publicat:

Poliția de Frontieră Română a venit cu recomandări pentru tranzitarea frontierei. Au început lucrările de reparații la Podul Prieteniei, care leagă România de Bulgaria.

Podul Giurgiu-Ruse
Lucrările, programate să dureze 730 de zile, se vor desfăşura zilnic. FOTO Wikipedia (Arhivă)

Conform sursei citate, în timpul lucrărilor de reparații, circulația rutieră se va face alternativ pe o singură bandă, în sistem semaforizat. 

Având în vedere că timpii de așteptare prin PTF Giurgiu vor fi unii ridicați, menționăm faptul că la nivelul instituţiei vor fi luate toate măsurile astfel încât să se asigure un trafic fluent prin punctul de trecere. 

În acest context, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze aplicația Trafic On-line care prezintă o medie a timpului de așteptare în punctele de trecere și utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internațional de la granița cu Republica Bulgaria, după cum urmează: 

  • pe raza județului Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC); 
  • pe raza județului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC); 
  • pe raza județului Călărași: PTF Călărași (BAC); 
  • pe raza județului Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone,  iar programul de funcționare este de la ora 08.00 la ora 20.00. 

La nivelul ITPF Giurgiu, pentru fluidizarea traficului, vor fi suplimentate atât arterele de control, cât și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. 

Totodată, menționăm că polițiștii de frontieră vor acționa în baza unui plan de măsuri în cooperare cu instituțiile publice în domeniul ordinii și siguranței publice și vor menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statul vecin, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite