Recolta pe o săptămână a Poliţiei Române: 90 de persoane date în urmărire şi 32 de maşini găsite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii implicaţi au dat declaraţii poliţiştilor de la rutieră
Şoferii implicaţi au dat declaraţii poliţiştilor de la rutieră

Acţiunea Poliţiei Române a avut loc în perioada 29 septembrie  - 5 octombrie, iar informaţiile au fost transmise prin Biroul SIRENE -  structură specializată în investigaţii criminale şi de combatere a criminalităţii organizate.


Poliţia Română informează printr-un comunicat că, în perioada 29 septembrie - 5 octombrie, în urma schimbului de informaţii prin Biroul SIRENE au fost găsite în România 67 de persoane şi 28 de autoturisme căutate de anchetatori pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale.
 
Alte 22 de persoane căutate de Poliţia Română au fost găsite de autorităţile străine pe teritoriul lor. Dintre cele 22 de persoane, 15 erau căutate în baza unui mandat european de arestare şi o persoană era semnalată ca fiind dispărută din România. De asemenea, au fost identificate în statele membre patru autovehicule semnalate de România în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale.

Schimbul de date şi informaţii suplimentare prin Biroul SIRENE se realizează ca urmare a cooperării dintre structurile specializate din cadrul Poliţiei Române, în special structurile de investigaţii criminale şi cele de combatere a criminalităţii organizate, şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen.

Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv SIS, un element determinant pentru procesul de aderare a României la Spaţiul Schengen.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite