Raed Arafat vrea să aducă la SMURD paramedici pe motor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SMURD intenţionează să achiziţioneze o escadrilă de motocilete SMURD care să intervină imediat la locul unde s-a produs un accident, mai repede decât este posibil în prezent, mai ales la orele de vârf, a declarat secretarul de stat Raed Arafat la colocviul organizat de Fundaţia CAESAR.

SMURD deţine momentan doar două astfel de motociclete. Arafat a menţionat că metoda nu reprezintă o noutate în domeniu şi că se practică deja în marile capitale europene.

"Recent am văzut în presă că echipajul SMURD a fost huiduit fiindcă a ajuns cu întârziere la locul unui accident. Ambulanţa a ajuns în 16 minute. Asta a fost un motiv de ştire. E imposibil să ajungi în 6-8 minute la orice caz, în nicio ţară nu se poate face asta. Nu te poţi teleporta ca în Star Trek. Am ajuns ca în faza, cu tot traficul din Bucureşti, am ajuns să cerem ca ambulanţa să fie prezentă în momentul accidentului sau la un minut-două după. Normal că este imposibil şi modul în care se reflectă treaba asta în media este extrem de nociv sistemului. În Sofia echipele ajung la intervenţii de cod roşu şi cu o oră întârziere. Bucureştiul a evoluat foarte mult, dar continuăm să ne adaptăm. Mai avem un proiect pe care l vom anunţa în foarte scurt timp, noi am introdus două motociclete SMURD în Bucureşti. Acum urmează să facem chiar o escadrilă cu un număr mult mai mare de motociclete tocmai pentru prima intervenţie ca să poată să se strecoare prin trafic şi să ajungă foarte rapid. Modelul este luat de la britaici, di Londra, un oraş foarte aglomerat şi care are astfel de echipaje de medici de intervenţie pe motociclete. Noi l-am testat şi urmează, sper, în foarte scurt timp să implementăm proiectul", a anunţat Arafat.

Tineri români întorşi de la studii în străinătate, arhitecţi şi experţi în urbanism s-au întâlnit miercuri la primul colocviu organizat de Fundaţia CAESAR în această toamnă. "Think-tank-ul" îşi propune să vină cu soluţii de înfrumuseţare a Capitalei, de fluidizare a traficului şi de îmbunătăţire a condiţiilor urbanistice ale Bucureştiului.

Evenimentul s-a desfăşurat  în formula a trei grupuri de lucru ce vor avea ca teme de dezbatere: Bucureştiul Competitiv, Bucureştiul Conectat, şi Bucureştiul Eficient. La finalul Colocviului, Fundaţia CAESAR va prezenta un raport public cu 10 soluţii pentru o nouă viziune de dezvoltare a Bucureştiului.

Printre participanţi s-au numărat decidenţi ai mediului public, reprezentanţi ai societăţii civile, experţi în dezvoltare urbană, sustenabilitate şi ‘smart cities’, şi reprezentanţi ai mediului privat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite