Raed Arafat, sfaturi despre cum ar trebui să procedăm pentru a face cumpărături sub noile restricţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a explicat joi seară, după şedinţa de Guvern în care au fost decise noile restricţii la nivel naţional, cum ar trebui să procedeze oamenii pentru a se încadra în ele.

„Am să vă spun sfatul pe care îl dau. În primul rând, am menţionat să fie şi un ordin al ministrului sănătăţii şi al ministerelor de resort, probabil Ministerul Economiei, care vor stabili inclusiv care sunt regulile, numărul de persoane în magazin şi în spaţiul respectiv şi cum se va controla acest lucru.

Sunt convins că vor fi multe discuţii aici, când ai ajuns la faza la care la ora 18.00 se închide magazinul şi la ora 20.00 trebuie să fii acasă, înseamnă că eşti în faza în care agenţii economici trebuie să se gândească la telemuncă, trebuie să se gândească la decalarea programului de muncă.

Asta nu înseamnă că noi muncim normal până la ora 18.00, după care toată lumea este la magazin. Înseamnă că trebuie să ne adaptăm, acest program trebuie să ne trimită către o adaptare la locul de muncă pentru a reduce contactul şi acolo. Regulile sunt prevăzute, trebuie doar respectate. Dacă faci acest lucru, poţi să găseşti şi momentul în care te duci la magazin nu neapărat la ora 17.55, poţi să desemnezi ziua în care te duci, că nu vei merge în fiecare zi”,  a arătat Arafat, potrivit Digi 24.

Guvernul a aprobat joi noi restricţii pentru limitarea epidemiei, şi anume magazinele se vor închide de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în localităţile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, respectiv unde incidenţa este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite