Raed Arafat: „Căutăm soluţii pentru a determina medicii tineri să nu mai plece pe capete, ci să rămână în ţară!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii şi-au pierdut încrederea în sistemul medical, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat, într-o emisiune televizată. „Această încredere trebuie recâştigată”, a completat medicul, adăugând că medicii au făcut parte mereu din clasa de mijloc.

„Un medic, pentru a-şi face treaba corect, trebuie să aibă un anumit control financiar, să aibă o casă, să îşi poată ajuta familia. Din păcate, pe cei care pleacă în afară, nu îi mai interesează România”, a explicat Arafat.

Potrivit acestuia, se caută soluţii pentru a reţine medicii tineri în ţară, deşi aceştia „sunt fermecaţi de mirajul străinătăţii”, a completat secretarul de stat.

Acesta a subliniat că cei mai mulţi studenţi la medicină vor să plece din ţară încă din primii ani de studii. „Au această mentalitate, să studieze gratuit şi ulterior să plece în Europa. „E datoria noastră şi a politicului să îi reţinem aici, dar e şi datoria tinerilor să rămână în România”, a precizat medicul.

În ceea ce priveşte relaţia medic-pacient, Arafat spune că e foarte important să se pună accent pe înţelegerea acestuia din urmă.

„Medicul, fie el şi foarte bun, dacă nu discută cu pacientul, nu poate să îl îngrijească corespunzător”, a spus Arafat. Referitor la serviciul SMURD, secretarul de stat spune că nu este un serviciu perfect, ci că îi pot fi aduse îmbunătăţiri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite