Proiect umanitar: Un spital ambulant, în care vor funcţiona patru cabinete, va fi amenajat de români în Nepal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un spital ambulant va fi amplasat de români în Nepal FOTO Adevărul
Un spital ambulant va fi amplasat de români în Nepal FOTO Adevărul

Un spital ambulant, în care vor funcţiona patru cabinete, va fi amenajat în Nepal, printr-un proiect umanitar pus la punct de Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), unitatea sanitară mobilă urmând a fi amplasată în zona de periferie din capitala Kathmandu.

„Cred în spiritul umanitar al poporului român care în ciuda faptului că nu este atât de bogat în comparaţie cu alte ţări occidentale, a fost întotdeauna sensibil la nevoile celorlalţi”, a declarat Daniel Tecu, preşedintele FADERE.

Potrivit acestuia, echipa FADERE a dezvoltat în ultimii 10 ani proiecte umanitare în mai multe ţări, precum Venezuela, Uganda, Namibia, Cuba, Bolivia, Rwanda, România şi a condus singura echipă de medici români la cea mai mare catastrofă cunoscută, şi anume în Haiti (300.000 morţi).

„Personalul voluntar format din români de peste hotare şi din ţară este specializat în diferite sectoare de activitate, iar medicii, psihologii şi asistenţii generalişti implicaţi în acest proiect au o vastă experienţă în proiecte umanitare”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, pot fi făcute şi donaţii, de către orice persoană fizică şi juridică, până cel târziu miercuri, 10 iunie, subliniază sursa citată. Donaţiile sunt strict pentru acest proiect medical şi umanitar, pe numele Asociaţiei Colegiul Naţional pentru Protecţia Consumatorilor Europeni la Raiffeisen Bank SA, Agenţia Vitan Sud.

Cont Lei: RO66 RZBR 0000 0600 1640 5882
Cont Euro: RO45 RZBR 0000 0600 1768 8212


La o lună de la cutremurul care a lovit Nepal şi în urma replicilor care au urmat, peste 8.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, 18.000 au fost rănite, iar în unele zone 90% din case au fost dărâmate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite