Adevărul LIVE Alpinistul Alex Găvan povesteşte clipele de groază din Nepal şi explică de ce e nevoie de donaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpinistul Alex Găvan, supravieţuitor al avalanşei care a urmat cutremurului din 25 aprilie, a venit la Adevărul LIVE pentru a povesti cum a trecut prin încercarea de pe Everest şi cum încearcă să ajute acum familiile lovite de nenorocire.

   

Alpinistul de altitudine Alex Găvan a lansat după revenirea de pe Everest, cu sprijinul partenerilor şi al prietenilor săi, o campanie de strângere de fonduri pentru operaţiunile de intervenţie post-dezastru şi de reconstrucţie în Nepal, intitulată ”Bucurie pentru Nepal” / ”Joy for Nepal”. Campania se derulează timp de 7 săptămâni şi 9 zile, perioadă corespunzătoare gradelor înregistrate de primul cutremur care a distrus această ţară, pe 25 aprilie 2015, când Alex se afla în Tabăra de Bază de pe Everest/ Lhotse, în timpul expediţiei sale pentru a urca vârful Lhotse (8516m).

Am simţit că vreau să-i ajut pe oamenii din Nepal, când coboram de pe Everest, după ce am supravieţuit avalanşei din 25 aprilie şi am contribuit la acţiunile de salvare şi de asistenţă medicală din Tabăra de Bază. Experienţa de pe Everest a fost de viaţă şi de moarte, dar pentru oamenii din Nepal fiecare zi presupune, în acest moment, o experienţă de viaţă şi de moarte. Vrem ca prin această campanie să finanţăm operaţiuni de reconstrucţie a unor comunităţi din Nepal şi să îi ajutăm să se dezvolte. Este un proiect care deschide o perspectivă spre viitor, printre dărâmăturile şi suferinţa din Nepal, şi îi ajută pe oamenii de acolo să-şi refacă viaţa şi să-şi regăsească bucuria de a trăi. Pornind de la acest principiu, am ales nu doar sloganul campaniei – ”Repornim Vieţi, Reclădim Bucuria” –, ci şi partenerul care face implementarea în Nepal – organizaţia Kharuna-Shechen, fondată de reputatul autor Matthieu Ricard, care lucrează din anul 2000 pentru a sprijini dezvoltarea comunităţilor locale din Nepal şi are experienţă pe intervenţie post-dezastru. Vreau să-i mulţumesc public pentru încredere lui Matthieu Ricard, la fel cum mulţumesc şi tuturor celor care au făcut posibilă crearea acestei campanii într-un timp atât de scurt, fără niciun fel de cost pentru proiect”, a declarat Alex Găvan la lansarea campaniei.

În cadrul campaniei vor fi strânse fonduri prin diverse metode: SMS în valoare de 2 Euro, trimis la numărul 8826 ; plata cu cardul direct pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal; sponsorizări pe bază de contract; redirecţionarea a 2% din impozit. Donaţiile pot fi făcute atât din ţară, cât şi din străinătate.

Intră pe live.adevarul.ro şi pune-i întrebări alpinistului


 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite