Proiect de lege: Reduceri de 50% la transport pentru studenţii români din diaspora, pe perioada vacanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii care au obţinut burse universitare în străinătate ar putea beneficia de reduceri de minimum 50% pe perioada vacanţei pentru transport, potrivit unui proiect de lege pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale privind reducerile de transport pentru studenţi, depus de PSD.

Studenţii bursieri la universităţi din afara ţarii care se află pe perioada vacanţei în Româna pot beneficia de tarif redus cu minim 50% pentru transportul local în comun, subteran sau de suprafaţă, precum şi pe mijloacele de transport intern auto, feroviar şi naval, potrivit unei propuneri legislative depuse la Senat de mai mulţi senatori PSD, informează mediafax.ro. 

Potrivit proiectului de lege, articolului 205 din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, studenţii care au obţinut bursă de studii universitare şi post-universitare în străinătate, beneficiază de gratuitate la o singură călătorie, dus-întors, la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Totodată, prin această propunere legislativă se face precizarea clară a obligativităţii acordării reducerii de transport în comun, de minimum 50%,în timpul anului universitar, pentru studenţi, atât pentru mijloacele de transport terestru cât şi subteran.

Pentru finanţare, proiectul de lege propune utilizarea fondurilor de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Propunerea legislativă a fost semnată de 28 de senatori PSD şi depusă la Senat în procedură de urgenţă. Camera Deputaţilor va fi for decizional.


 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite