Problemele de s─ân─âtate care apar pe timp de canicul─â. Ce persoane sunt mai vulnerabile

0
0
caldura camera fara aer conditonat canicula interior foto Shutterstock
foto Shutterstock

├Än ultimele zile temperatura din termometre a dep─â┼čit cu mult limitele normale pe care organismul le poate suporta f─âr─â disconfort.

Expunerea la temperaturi ridicate poate determina o alterare a mecanismelor ce au rol de reglare a temperaturii interne. Pe timp de vară, de foarte multe ori problemele de sănătate sunt agravate de gradele crescute din termometre. 

At├ót temperatura c├ót ┼či umiditatea ridicate pot avea consecin┼úe serioase asupra organismului. Printre cele mai frecvente probleme cauzate de ace┼čti factori sunt insola┼úia, sincopa, crampele calorice, epuizarea produs─â de c─âldur─â sau ┼čocul caloric.┬á

Toat─â lumea resimte disconfortul creat de temperaturile ridicate din ultimele zile, dar exist─â anumite categorii de persoane care sunt mai sensibile ┼či care trebuie s─â fie mai prudente ├«n aceast─â perioad─â. Este vorba ├«n special despre persoanele cardiace sau cu probleme legate de tensiunea arterial─â care trebuie s─â acorde un plus de aten┼úie s─ân─ât─â┼úii pe timpul verii.

Cine sunt cele mai vulnerabile persoane la canicul─â?

  • Adul┼úii care prezint─â boli cardiace, pulmonare ┼či renale.
  • Seniorii care urmeaz─â un regim alimentar cu un con┼úinut sc─âzut de sodiu (sare).
  • Persoanele cu boli ale sistemului circulator.
  • Adul┼úii care urmeaz─â tratamente cu diuretice, sedative ┼či medicamente pentru tensiune arterial─â.

Cite┼čte mai mult aici.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite