Politicienii spun lucruri trăsnite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii
Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii

Perioada premergătoare referendumului pentru demiterea preşedintelui, programat pe 29 iulie, i-a înfierbântat pe politicienii din cele două mari tabere rivale.

În tentativele lor disperate de a-i convinge pe alegători să meargă la urne şi să voteze pro sau contra demiterii lui Traian Băsescu, oamenii politici o ţin din gafă în gafă.

La mitingul USL organizat în urmă cu două zile la Braşov, Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii şi vicepreşedinte PNL, l-a înfierat, din greşeală, şi pe premierul Victor Ponta, laolaltă cu rivalii din PDL. „Aţi uitat ce a spus Băsescu în 2009? A spus că ne-a ciuruit! L-aţi uitat pe Ungureanu când ne-a făcut puturoşi? L-aţi uitat pe Ponta care ne-a făcut viermi? Aţi uitat aceste lucruri?", le-a strigat ministrul Muncii manifestanţilor. Mariana Câmpeanu l-a confundat pe Victor Ponta cu senatorul PDL Iulian Urban, cel care a făcut o asemenea remarcă.

Mitingul de la Braşov începuse cu un concert susţinut de Ducu Bertzi, care, deşi se afla la o manifestaţie anti-Băsescu, i-a îndemnat pe participanţi să voteze „Nu", adică în favoarea preşedintelui suspendat. Asta în condiţiile în care majoritatea manifestanţilor purtau tricouri albe cu mesajul „Da, românii cu mii şi sute îţi spune Băsescu, du-te". 

De cealaltă parte a baricadei, Traian Băsescu a gafat la rândul său într-o emisiune de la RTV, când şi-a ieşit din fire şi i-a atacat dur pe Mihai Gâdea, Bogdan Chirieac şi Radu Tudor, jurnalişti de la Antena 3. „Uitaţi-vă câţi lachei are Dan Voiculescu acolo, care de dimineaţa până seara numai mint. (...) Până la urmă, populaţia devine manipulabilă şi ajunge să îţi spună exact ce îţi spune «morsa competentă», ăla, Chirieac, cum îl cheamă, aşa îi spun eu, «morsa competentă»", a coborât Băsescu nivelul discursului.

În aceeaşi emisiune, preşedintele suspendat l-a atacat şi pe senatorul PSD Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, care în urmă cu opt ani a suferit un accident de vânătoare, fiind împuşcat în zona organelor genitale. „De la împuşcătura aia în partea de jos, parcă l-a împuşcat cineva în cap. A devenit turbat, voia să-şi vadă ginerele cu toată puterea în braţe" - a continuat Băsescu atacurile sub centură.

Constantin s-a făcut singur mincinos

Confuzia făcută de Mariana Câmpeanu nu este prima gafă de acest gen a politicienilor USL.

La sfârşitul lunii mai, Daniel Constantin, liderul conservatorilor şi ministru al Agriculturii în Guvernul Ponta, a uitat că alianţa din care face parte a trecut la putere şi a continuat discursul din Opoziţie, atacând, din greşeală, Guvernul în care el însuşi este ministru. „România nu mai poate să continue cu această guvernare mincinoasă", a declarat Constantin la un miting USL organizat în Suceava.

Evident, din bilanţul celor mai recente gafe din politica românească nu putea lipsi PSD-istul Marian Vanghelie. În campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie, Vanghelie i-a confundat pe candidaţii de la Primăria Sectorului 3, înfierându-l pe colegul său de partid Robert Negoiţă, în locul PDL-istului Liviu Negoiţă. „Bucureştiul nu are nevoie de un om ca Robert Negoiţă!", a strigat Vanghelie, după care şi-a dat seama de greşeală şi a revenit asupra discursului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite