Peste o mie de studenți se pregătesc pentru joburile viitorului

0
Publicat:

Mai mult de 1.000 de studenți merg în a doua etapa a Future Jobs Cup, un proiect educațional lansat de TikTok și Școala de Valori în România, care vrea să le ofere tinerilor ocazia de a dobândi abilitățile necesare pentru locurile de muncă ale viitorului. 

Peste o mie de studenți s-au calificat în a doua etapa Future Jobs Cup - Foto Arhivă
Peste o mie de studenți s-au calificat în a doua etapa Future Jobs Cup - Foto Arhivă

9 din 10 locuri de muncă din viitor vor necesita competențe digitale, arată statisticile europene. În acest context, Future Jobs Cup vrea să faciliteze dobândirea abilităților esențiale pentru joburile viitorului într-un mediu în care piața muncii este tot mai digitalizată. Din cei 2.400 de studenți înscriși în cadrul proiectului educațional lansat de Tik Tok și Școala de Valori, 1.016 merg mai departe în a doua etapă. 

Tinerii acordă mare importanță activității profesionale și se pregătesc pentru angajare, după ce termină studiile, arată datele culese de Școala de Valori.  

De altfel, Comisia Europeana și-a propus ca UE să ajungă la o rată de 70% de alfabetizare digitală a adulților până în 2025.

Abordare dublă 

Proiectul are atât o parte de educație - Future Jobs Academy, cât și pe cea de competiție - Futire Jobs Cup, și își propune  să le ofere tinerilor noi perspective legate de piața de muncă a viitorului și să îi echipeze cu experiența, abilitățile și cunoștințele necesare pentru a conduce următorul val de inovație tehnologică prin crearea unor produse și proiecte relevante pentru generația lor.  

 În cadrul Future Jobs Academy, studenții vor accesa un modul amplu de învățare și vor avea oportunitatea de a participa la o serie de sesiuni inspiraționale alături de cei 30 de mentori care s-au alăturat proiectului, printre care se numără Andrei Lasc (Brand Catalyst & Founder POARTA 9), Sabina Mihăilescu (Co-fondatoare ÎntreVecini), Ana Vișan (Marketing Manager bestjobs), Ovidiu Mureșanu (Content Creator) sau Cristiana Oprea (Pilot de raliu & Fondatoare Femei în Motorsport), potrivit comunicatului de presă.

Mai mult decât atât, vor putea participa la cele 10 ateliere găzduite în principalele centre universitare din România, din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov și Târgoviște. Competiția Future Jobs Cup 

În același timp, Future Jobs Cup încurajează studenții să-și imagineze și să contribuie la o lume digitalizată  

Organizați în echipe de câte zece membri, studenții vor realiza un plan de proiect care să adreseze soluțiile inovatoare adaptate cerințelor dinamice ale domeniilor de interes alese. Competiția se desfășoară în zece domenii distincte care vor defini piața muncii de mâine, respectiv tehnologie, resurse umane, afaceri, mediu, servicii urbane, agricultură, explorarea spațiului, sănătate, date și relaxare.   

Cele mai promițătoare 50 de idei vor avansa în etapa de prezentare, iar primele trei echipe clasate vor primi granturi în valoare de 15.000$, 10.000$ și 7.000$ și vor beneficia de mentorat și susținere pentru a-și transforma proiectele inovatoare în soluții tangibile și de impact, mai spun organizatorii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite