Păstrăvăriile, luate cu asalt de Florii. Prețurile îi sperie pe clienți

0
Publicat:

Duminică sunt Floriile, zi în care se mănâncă pește, iar clienții au început deja goana după acest produs.

Păstrăv FOTO: Arhivă
Păstrăv FOTO: Arhivă

Printre păstrăvăriile cele mai solicitate se află cea de la Moara Domnească, ce aparţine Direcţiei Silvice Prahova, unde se fac comenzi pe bandă rulantă.

Peştele este cumpărat direct din bazine sau livrat în magazine. În acest fel, clienţii au siguranţa că păstrăvul este proaspăt şi achiziţionat la un preţ mai mic.

Nu am venit neapărat să cumpăr pește, pentru că prețurile sunt wow”, spune un client.

„E prima dată când vin și nu prea am cumpărat. Oricum toată piața e foarte scumpă”, spune alt client pentru antena3.ro.

La păstrăvăria de la Moara Domnească sunt amenajate 12 bazine și numai. Pentru Florii au fost pregătite 3 tone de păstrăv, cu exemplare cu greutatea cuprinsă între 250 și 350 de grame.

„Diferența între păstrăvul nostru și cel din comerț vorbim de cel la Fară, unde păstrăvul românesc este netă. La noi bazinele au undeva la 80-100 m³ de apă, ceea ce face ca-n timp de 24 de ore, apa să se schimbe de patru ori, deci este exact cam în apa de munte. În schimb, păstrăvul din afară, din Turcia sau din Bulgaria este crescut în sistem recirculant, ceea ce face să aibă gustul de mâl”, spune Bogdan Lente, şef păstrăvărie.

Tradiția spune că peştele consumat în ziua de Florii are puteri tămăduitoare şi cine mănâncă se va lecui de orice boală.

SocietatePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite