Părintele Doboş, ironic la adresa stareţului care a spus că vaccinul duce la apariţia solzilor: „Mi-au prescris imediat aghiazmă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reacţia lui Francisc Doboş vine după o halucinantă predică anti-vaccinare a stareţului  Zenovie Grigore Foto: inquam photos octav ganea
Reacţia lui Francisc Doboş vine după o halucinantă predică anti-vaccinare a stareţului  Zenovie Grigore Foto: inquam photos octav ganea

Preotul catolic Francisc Doboş transmite un mesaj ironic la adresa stareţului unei mănăstiri din Neamţ care le-a spus enoriaşilor că administrarea serului va favoriza apariţia „solzilor şi cancerelor de sânge, care vor fi transmise către întregul corp uman”..

„Vin de la spitalul Matei Balş. Test pentru anticorpi & Co. Când s-au uitat mai bine la mine mi-au zărit câţiva solzi. Ups! Degeaba le-am zis eu că sunt de la peştele gătit zilele trecute. Nimic. Mi-au prescris imediat aghiazmă. Le-am zis că aia o pregătesc eu în <laboratoarele> noastre. 

Noroc că nu a trebuit să-mi dau jos şi cămaşa ca să nu mi se vadă aripioarele. De branhii nu mai zic nimic. 

PS. Doamne, fereşte-ne de noi înşine! :)))”, a scris Francisc Doboş pe pagina sa de Facebook.

Reacţia lui Francisc Doboş vine după o halucinantă predică anti-vaccinare a stareţului  Zenovie Grigore, de la Mănăstirea Nechit, judeţul Neamţ, filmată şi devenită virală pe reţelele de socializare. 

„Este orice, vaccin nu este. (...) Oamenii care au fost vaccinaţi, în combinaţie cu noua necunoscută - epidemia - nu vor avea putere să meargă, vor fi zombi, exact cum îi vedem pe cei drogaţi. Va fi cea mai gravă epidemie care a apărut pe pământ. Oamenii care sunt astăzi fericiţi că şi-au făcut vaccinul, mâine vor fi foarte nefericiţi, pentru că nici măcar nu vor avea timp să se pocăiască pentru ceea ce au făcut împotriva lui Dumnezeu“.

În filmarea postată pe reţelele de socializare, preotul mai susţine că, după vaccinare, după o perioadă mică de timp şi în combinaţie cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi şi cancere de sânge, care vor fi transmise către întregul corp uman.

De altfel şi Patriarhia a reacţionat la această predică prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, care a declarat la DigiFm că "amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credinţa şi teologia nu se intersectează niciodată cu realismul creştin şi cu atitudinea instituţiei Bisericii".

„Eu am prezentat constant poziţia publică a Bisericii in această problemă (a vaccinării). Biserica Ortodoxă şi celelalte culte religioase din România sprijină doar actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie, ci o reacţie a bunului-simţ) şi îndeamnă la formarea unei opţiuni personale la adăpost de dezinformare.

Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareţ, care, departe de lumea reală a informaţiei medicale, nu împărtăşesc această poziţie normală, raţională, poziţie care nu are şi nu poate avea nicio conotaţie religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora. Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credinţa şi teologia, confundarea planurilor, punerea în opoziţie a credinţei cu raţiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate delirant de site-uri conspiraţioniste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creştin şi cu atitudinea instituţiei Bisericii. Cred că, din fericire, impactul lor este si va rămâne minor in societate”, a precizat Vasile Bănescu pentru Digi FM.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite