Numărul deceselor produse de gripă a ajuns la 131

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

131 de persoane au murit din cauza gripei în acest sezon, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, ultimele trei decese fiind confirmate în cursul zilei de luni.

Potrivit INSP, victima cu numărul 129 a fost un bărbat de 58 de ani din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal de tip A, subtip pandemic, care avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinat antigripal. 

A 130-a victimă este un bărbat de 44 de ani din judeţul Bihor, confirmat cu virus gripal de tip A, tot subtip pandemic, care avea condiţii medicale preexistente cunoscute şi nu era vaccinat antigripal.

Victima cu numărul 131 este o femeie de 78 de ani din judeţul Constanţa, confirmată cu virus gripal de tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, în urmă cu trei săptămâni, epidemie de gripă, după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sorina Pintea a spus că obiectivul Ministerului Sănătăţii este reducerea numărului de cazuri severe şi de decese din cauza gripă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite