Noul manager de la Spitalul „Marie Curie” vrea să pună în funcţiune secţia de chirurgie cardiacă pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolăescu l-a numit pe Daniel Buzatu la cârma Spitalului Marie Curie din Capitală FOTO Adevărul
Nicolăescu l-a numit pe Daniel Buzatu la cârma Spitalului Marie Curie din Capitală FOTO Adevărul

Noul manager interimar al Spitalului de Copii „Marie Curie” din Capitală încearcă să găsească soluţii pentru a porni activitatea secţiei de chirurgie cardiacă pediatrică, în care s-au investit 3,5 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri publice şi donaţii. Mai precis, acesta va întocmi un plan pentru a pune în funcţiune secţia amintită, nefolosită de trei ani, în ciuda faptului că este dotată cu aparatură de ultimă oră.

Daniel Buzatu, cel care a mai ocupat fotoliul de manager al unităţii sanitare în perioada 2006 - 2009 l-a informat pe ministrul Nicolăescu asupra problemelor pe care le are spitalul, într-o întâlnire la care a luat parte şi Alexandru Popa, preşedintele Asociaţiei „Inima Copiilor”, ONG-ul cu sprijinul căruia a fost amenajată secţia de chirurgie cardiacă a spitalului.

De altfel, Nicolăescu a adus în discuţie apariţia hotărârii de guvern privind colaborarea cu o clinică din Milano pentru începerea programului de formare a echipelor care vor opera în secţia de chirurgie cardiacă a Spitalului „Marie Curie”. Discuţiile vor fi reluate săptămâna viitoare.

Daniel Buzatu, cel care a mai ocupat fotoliul de manager al unităţii sanitare în perioada 2006 - 2009 l-a informat pe ministrul Nicolăescu asupra problemelor pe care le are spitalul, într-o întâlnire la care a luat parte şi Alexandru Popa, preşedintele Asociaţiei „Inima Copiilor”, ONG-ul cu sprijinul căruia a fost amenajată secţia de chirurgie cardiacă a spitalului.

721.000 de lei din fondul de rezervă pentru copiii cu malformaţii la inimă

De altfel, Nicolăescu a adus în discuţie apariţia hotărârii de guvern privind colaborarea cu o clinică din Milano pentru începerea programului de formare a echipelor care vor opera în secţia de chirurgie cardiacă a Spitalului „Marie Curie”.

Discuţiile vor fi reluate săptămâna viitoare. Ministerului Sănătăţii am solicitat Guvernului suplimentarea bugetului cu 721.000 de lei din fondul de rezervă al Guvernului, pentru pregătirea programului de cooperare româno-italian în chirurgia cardiacă neonatală şi infantilă, prin care zece specialişti români vor beneficia de cursuri de specializare. Asta potrivit unui proiect de Hotărâre lansat în dezbatere publică până pe 10 august.

Cei 721.000 de lei, spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, vor permite pregătirea proiectului realizat de Compartimentul Medicină de Urgenţă al ministerului în parteneriat cu Istituto di Ricovero e Cura a Carattere Scientifico (IRCCS) Policlinico San Donato  şi  Asociaţia „Bambini Cardiopatici nel Mondo Association” din Italia.

Pentru că, în România, problemele cardiace sunt o cauză importantă a mortalităţii infantile, iniţiativa vine astfel în întâmpinarea unei nevoi urgente în domeniu.

Smărăndache va ataca în instanţă decizia ministrului Nicolăescu

Pe 9 iulie, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, l-a demis din funcţie pe managerul Spitalului de Copii „Marie Curie” din Capitală, doctorul Gabriel Smărăndache, ca urmare a „managementului defectuos”.

„Am luat decizia demiterii ca urmare a managementului defectuos. Este unicul manager care nu are act adiţional la contractul de management”, a declarat Nicolăescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Managerul Spitalului „Marie Curie”, Gabriel Smarandache, aflat în concediu medical la vremea respectivă a precizat că va ataca în instanţă decizia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, de a-l demite, considerând acest gest un abuz.

„Acum sunt în concediu medical. Când voi reveni la spital voi vedea ce scrie în decizie, apoi voi ataca în instanţă decizia ministrului Sănătăţii pe care o consider un abuz", a declarat Gabriel Smarandache.

Investiţie de 3,5 milioane de euro

În secţia de Chirurgie Cardiacă pentru Copii de la Spitalul Marie Curie din Capitală s-au investit 3,5 milioane de euro, 1.7 milioane de euro fiind bani veniţi de la Ministerul Sănătăţii. Restul sumei a provenit din donaţii.

Deşi finalizată în 2010, secţia stă nefolosită din lipsa personalului specializat, timp în care copiii care se nasc cu malformaţii la inimă sunt fie trimişi la clinici specalizate din străinătate, fie sunt condamnaţi la moarte.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Şeful „Marie Curie”, demis din funcţie. Acesta va ataca în instanţă decizia lui Eugen Nicolăescu

Managerul Spitalului de Copii „Marie Curie” din Capitală a fost demis de către ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu ca urmare a „managementului defectuos”. Ulterior, Smărănache susţinea că nu va demisiona în condiţiile în care, în cursul zilei de ieri, ministrul Sănătăţii i-a sugerat medicului Gabriel Smărăndache să renunţe la funcţia pe care o ocupă.

Ministrul Sănătăţii critică managementul spitalului „Marie Curie”

După ce şeful secţiei de ortopedie pediatrică de la spitalul „Marie Curie” din Capitală a anunţat joi că clinica ar putea fi închisă peste vară din cauza lipsei de personal, ministrul Sănătăţii a avut vineri o discuţie cu managerii spitalului. În urma întrevederii, Nicolăescu a explicat că situaţia neplăcută este efectul managementului defectuos al spitalului, arătându-se deci profund nemulţumit de conducere.

Eugen Nicolăescu, ultimatum pentru managerului Spitalului „Marie Curie“: să-şi înainteze demisia, altfel va fi demis!

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu i-a cerut managerului Spitalului „Marie Curie“ din Capitală, Gabriel Smarandache, să-şi înainteze demisia până marţi, altfel îl va demite, apreciind că managementul acestei unităţi este „sub orice critică“.

Semnal de alarmă: Clinica de Ortopedie Pediatrică de la „Marie Curie” s-ar putea închide peste vară din lipsa asistentelor

Clinica de ortopedie pediatrică de la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Capitală este în pericol de a fi închisă pe perioada verii, din lipsa de personal. Aşa a declarat astăzi profesorul Gheorghe Burnei, şeful secţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite