Niciodată nu este prea târziu să renunţi la fumat! O femeie a reuşit la 102 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a renunţat la viciu la insistenţele copiilor FOTO Lancashire Evening Post
Femeia a renunţat la viciu la insistenţele copiilor FOTO Lancashire Evening Post

O britanică în vârstă de 102 ani este foarte mândră că s-a lăsat, în sfârşit, de fumat. Ea şi-a sărbătorit reuşita în locul său preferat: într-un pub.

Clara Cowell şi-a aprins prima ţigară în 1931, când avea 20 de ani, iar de atunci a fumat nu mai mult de două-trei ţigări pe zi, ceea ce ar însemna aproximativ 60.000 de ţigări. Cu două săptămâni înainte de a împlini 102 ani, femeia a cedat insistenţelor familiei şi a decis să renunţe la viciul ei. Copiii Clarei se temeau că aceasta ar putea să uite o ţigară aprinsă în casă şi să-şi pună astfel viaţa în pericol. Centenara a decis să-şi sărbătorească reuşita alături de copii, nepoţi şi strănepoţi în locul său preferat: într-un pub. 

„Secretele longevităţii mamei mele sunt ţigara şi ceaiul cu whisky. La ele s-a adăugat multă muncă“, a declarat pentru cotidianul „Daily Mail“ Lynda Fowler, fiica în vârstă de 69 de ani a Clarei. 

Bătrâna, care a supravieţuit tuberculozei în copilărie, nu are deloc încredere în medicamente. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când soţul ei a plecat pe front, britanica şi-a crescut singură cei patru copii şi a lucrat la o fabrică de armament. 

Clara Cowell are acum 9 nepoţi, 12 strănepoţi şi 4 stră-strănepoţi. Ea locuieşte singură şi este încă plină de energie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite