Moştenitoare în lacrimi când a aflat adevărata valoare a unui tablou lăsat de bunică VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Epoch Times
FOTO Epoch Times

O femeie din SUA a descoperit cu stupoare cât valorează de fapt tabloul moştenit de la bunica sa. Într-o emisiune TV britanică, „Antique Roadshow”, proprietara tabloului nu şi-a putut ascunde emoţia după ce a fost evaluată   pictura considerată iniţial de aceasta ca fiind doar o copie, relatează Epoch Times.

Experţii din cadrul emisiunii "Antiques Roadshow" au sosit la Harrisburg, SUA, în  luna iunie 2017. Aproape 5000 de oameni au mers la  Pennsylvania Farm Show Complex & Expo Center, un spaţiu de expoziţii,  pentru a-şi evalua comorile. Mulţi proprietari ale unor nebănuite comori au fost şocaţi de valoarea obiectelor evaluate de experţi.

Astfel,  tânăra femeie  care a adus o pictura  a fost  uimită după ce  evaluatorul Meredith Hilferty i-a dezvăluit că deţine o lucrare a pictorului francez Henri Francois Farny, în valoare de peste 200.000 de dolari.

Femeia a povestit în cadrul emisiunii cum pictura a atârnat în tot acest timp deasupra patului ei, după ce bunica sa a murit şi i-a lasat-o moştenire. 

"Presupun că tatăl ei  i-ar fi dat-o după ce ei au petrecut vara la o fermă de agrement. Bunica mea avea atunci 19 ani, în anii '40", a explicat ea.

Bănuielile femeii  în ceea ce priveşte  opera francezului au pornit de la un mic incident.  Un ţânţar care s-a întâmplat să se nimerească sub sticlă i-a atras atenţia şi a facut-o să se întrebe dace pictura este o copie sau un original. 

"Am scos-o  în curtea din faţă şi am vrut să scot ţânţarul, ( …) apoi m-am cam speriat puţin. Am închis-o imediat, pentru că  părea a fi autentică ", a mai spus ea spus ea.

Când a fost întrebată dacă această  pictură  a mai fost  evaluată anterior, ea a spus: "În 1998, a fost apreciată ca o simplă copie în valoare de 200 de dolari, iar în 2004, pictura a fost evaluată la 250 de dolari".

Opera de artă  pe care femeia o moştenise nu era însă o copie, ci pictura originală a artistului francez. Se pare că pictorul trăise în Pennsylvania la sfârşitul anilor 1800. Acesta s-a împrietenit cu  indienii din triburile  seneca şi sious din zonă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite