Monica Pop, taxată de un coleg medic pentru dezinformare după ce a declarat că poţi face leucemie în urma vaccinului anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Pop: Categoric nu mă voi vaccina şi nici nu voi da vreun sfat cuiva să se vaccineze atâta timp cât acest vaccin e făcut în 3 luni. FOTO Adevarul
Monica Pop: Categoric nu mă voi vaccina şi nici nu voi da vreun sfat cuiva să se vaccineze atâta timp cât acest vaccin e făcut în 3 luni. FOTO Adevarul

Medicul oftalmolog Monica Pop a declarat că nu se va vaccina anti-Covid, pretinzând „efectele secundare” ale vaccinului anti-COVID. Afirmaţiile medicului sunt contrazise de specialiştii care au dezvoltat vaccinurile ce urmează să fie autorizate. Dr. Gabriel Diaconu demontează şi el, punct cu punct, afirmaţiile Monicăi Pop, care a susţinut că „vaccinul face leucemie”.

Medicul Monica Pop, fostul manager general al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, este total împotriva vaccinării anti-Covid-19, susţinând la Antena 3 că „e un vaccin făcut pe genunchi cu efecte secundare”. 

Medicul Monica Pop a fost întrebată de realizatorul emisiunii dacă este dispusă să se se vaccineze în momentul în care primul vaccin anti-COVID va fi distribuit.

Monica Pop: Vă daţi seama că nu!

Mihai Gîdea:  Aţi spus că nu?

Monica Pop: Categoric nu mă voi vaccina şi nici nu voi da vreun sfat cuiva să se vaccineze atâta timp cât acest vaccin e făcut în 3 luni.

La rândul lui, Adrian Ursu a declarat că se va informa foarte bine înainte de a lua astfel de decizii, însă momentan nu are destule informaţii.

Dr. Monica Pop: „Face leucemie unul care face vaccinul...Şi fac toţi”

Monica Pop a continuat discuţia, declarând: „Cum n-aveţi informaţia, domnul Ursu? Cum puteţi să ştiţi dumneavoastră ce se întâmplă peste trei ani? Dacă faceţi leucemie, Doamne fereşte!, după vaccinul ăsta?! Cum poţi să ştii inducţia genetică pe care o face ăsta, atât de scurt? Peste 5 ani ne putem vaccina! Categoric! Domnul Gâdea are efectele secundare pe termen scurt, dar alea pe termen lung unde sunt? Că vă mai spun încă o dată, peste 3 ani face leucemie unul care face vaccinul. Şi fac toţi… Domnule Gâdea, reacţia post-vaccinală pe care o prezentaţi dumneavoastră este de moment, poate face oricine, de unde ştiţi dumneavoastră ce se întâmplă peste 1 an? Faceţi copilului dumneavoastră vaccinul ăsta?” a spus Monica Pop, fără să-şi argumenteze răspunsul prin studii ştiinţifice.

   

Dr. Gabriel Diaconu: „Medicul Monica Pop dezinformează”

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a reacţionat pe Facebook, în urma afirmaţiilor medicului oftalmolog Monica Pop, printr-o postare în care arată că acesta „dezinformează medical”. Dr. Gabriel Diaconu arată că vaccinurile nu „dau leucemie” – cum susţine medicul Monica Pop – ci, eventual, sunt create pentru a o vindeca.

„Doamna doctor Pop trăieşte pe o planetă unde vaccinurile dau leucemie. Nu e foarte clar prin ce mecanism obscur dau vaccinurile leucemie. Nu e foarte clar nici la cât timp dau leucemie. Şi, când m-am dus să caut articole despre cele două, am aflat cu stupoare că se dezvoltă vaccinuri, acum, să VINDECE leucemia (unele forme), nu că ar cauza-o. În opinia doamnei doctor Pop, exprimată la un post de televiziune, leucemia te poate lovi post-vaccinal azi, mâine, sau la câţiva ani distanţă, cine ştie poate chiar câteva zeci. Face vaccinul o chestie extraordinară, cică, se cheamă «inducţie genică». Eu ştiam că anumite lucruri pe lumea asta pot interveni în reglarea expresiei anumitor gene în sensul inducţiei, sau supresiei.  Eu ştiam că de asta se ocupă chiar alte fragmente, polimorfisme, din codul nostru genetic, dar şi ARN mesager, baza ideii - de altfel geniale - a unor companii de a «antrena» imunitatea corpului nostru uman (folosită, de altfel, şi pentru tratamentul anumitor forme de cancer, doamna doctor, vezi mai sus). Dar să dea cancer, nu. Doamna doctor Pop dezinformează medical pe un post de televiziune. Mai pe româneşte spus, minte. Spune inepţii. Căci nu poţi să acuzi un doctor de ignoranţă (cred)”, a scris Gabriel Diaconu.

Psihiatrul scrie că medicul Monica Pop induce în eroare opinia publică, fie că o face cu bună şttiinţă sau nu.

„Aceste rânduri nu sunt totuşi despre doamna doctor Pop, ale cărei ieşiri publice pot avea spuma, bulele sau aciditatea obişnuite. Dar aceste rânduri sunt despre un medic al cărui glas e ascultat de unii oameni, şi pe care doamna doctor Pop, cu sau fără bună ştiinţă, îi induce în eroare. Iar când un medic spune prostii, responsabilitatea morală a celorlalţi medici ar trebui să fie să răspundă răspicat, căci de-ajuns am schingiuit oamenii de rând cu tot felul de bazaconii, de unii au ajuns să meargă şi la psihiatru că nu ştiu ce să mai creadă”, a scris dr. Gabriel Diaconu.

România, printre cele mai înapoiate ţări la implementarea de noi tehnologii medicale

Medicul arată că România e printre ţările cele mai înapoiate când vine vorba de implementarea de noi tehnologii medicale.

„Suntem vai mămicuţa noastră la capitolul investiţie, dezvoltare, cercetare medicală de graniţă. Durează o veşnicie, în România, până când protocoale de studii clinice ajung să fie puse în practică la noi. Ce înseamnă asta, doamna Pop? Asta înseamnă că în fiecare an sunt români care mor pentru că noi, doctorii, nu le asigurăm acces la medicina secolului XXI, şi îi condamnăm să ia aceleaşi buline, aceleaşi soluţii, aceleaşi picături ca acum 30 - 40 de ani. Care, între noi fie vorba, la vremea când au ajuns pe raft şi oameni ca dumneavoastră şi co-generi aţi început să le daţi, nu fuseseră nici pe departe atât de amănunţit studiate. Pentru că ghinion, pentru că aceea era epoca medicinei bazată pe fler, pe har şi pe mister. Acest nărav, această maladie a medicinei româneşti de-a se uita ca ţăranul la nave spaţiale când vine vorba de cele mai noi instrumente ţine prizonieră o populaţie de bolnavi care merită mai bine. Merită mai multe. Merită atât de la ţara ei, dar şi de la doctorii ei”, mai arată psihiatrul.

Avertismentul lui Iohannis: „Fake-news-urile au un efect profund nociv”

Chiar preşedintele României, atrăgea atenţia că  „E deosebit de important să combatem dezinformarea şi fake news-urile care au un efect manipulatoriu profund nociv. Atât timp cât dovezile ştiinţifice susţin eficienţa şi siguranţa vaccinurilor, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă. România va depăşi această criză sanitară şi sunt optimist pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate.”

Prioritate la imunizare, în România, vor avea lucrătorii din sistemul de sănătate, atât din sistemul public cât şi cel privat. Cu toate acestea, există şi medici se declară împotriva vaccinării.

Unii medici se declară împotriva vaccinării

Spre exemplu în Alba există o situaţie similară în care unii medici sunt de părere că nu s-ar vaccina. Acolo autorităţile sanitare au întocmit o primă listă cu personalul medical care doreşte să se vaccineze anti-COVOD-19. Până joi, 19 noiembrie, au fost întrebate 3.105 cadre medicale, din care 1.500 au spus că sunt de acord cu vaccinarea.

Astfel, din 365 de medici – doar 259 doresc să se vaccineze; din 1.144 de asistenţi medicali – 524 şi-au exprimat intenţia pentru vaccinare şi din 404 infirmieri, doar 184 vor să se imunizeze. De asemenea, 73 de îngrijitori din 199 sunt de acord cu vaccinarea, nouă brancardieri din 26 şi din personalul administrativ şi TESA doar 129 din 233 şi-au dat acordul pentru vaccin.

Potrivit autorităţilor, vaccinul ar putea fi disponibil în România la începutul anului viitor, existând tot mai multe companii care se luptă să grăbească procesul de producţie şi testare. 

Spre exemplu, în prezent, vaccinul laboratoarelor Pfizer şi BioNTech a prezentat deja un raport care prezintă o eficienţă de 95% împotriva noului coronavirus, conform unui comunicat dat publicităţii miercuri.

„Singurele reacţii adverse de gradul 3 (severe) au fost oboseala (la 3,8% dintre pacienţi) şi cefaleea (la 2,0% dintre aceştia), simptomele fiind prezente după doza 2 de vaccin.”potrivit  Pfzer INC.

Distribuirea vaccinului produs de Pfizer va presupune un efort logistic uriaş din partea autorităţilor.

Medicul Gino Dumitra, membru al Grupului Român de Vaccinologie, susţinea că instituţiile care vor fi implicate în acest proces trebuie să gândească o adaptare a infrastructurii încă de pe acum, pentru ca momentul sosirii serului să nu ne prindă nepregătiţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite