Focar de COVID-19 la Mănăstirea Lainici. Lăcaşul de cult a intrat în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii nu mai au voie să intre în Mănăstirea Lainici
Credincioşii nu mai au voie să intre în Mănăstirea Lainici

Mănăstirea Lainici, care se află pe Defileul Jiului, din judeţul Gorj, a intrat în carantină, după ce cinci teste de COVID-19 au fost pozitive în rândul călugărilor

Ancheta a fost declanşată după ce un călugăr a murit de COVID-19, iar stareţul mănăstirii, arhimandritul Ioachim Pârvulescu, este internat cum simptome severe. 

În noaptea de marţi spre miercuri au fost luate 25 de probe de către lucrătorii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.  Rezultatele au venit miercuri seară.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, cinci teste au fost pozitive. Directorul DSP Gorj a precizat că se efectuează câte o anchetă epidemiologică pentru fiecare caz pozitiv de la Mănăstirea Lainici, iar la finalul anchetei s-a luat măsura carantinării lăcaşului de cult. 

Un călugăr a murit, iar stareţul Ioachim este în stare gravă

Testarea de la Mănăstirea Lainici a început după ce un călugăr de la Mănăstirea Lainici, în vârstă de 50 de ani, a murit din cauza COVID-19, iar stareţul lăcaşului de cult, arhimandritul Ioachim Pârvulescu, este în stare gravă în urma infectării cu SARS-CoV-2.

Monahul Nicodim s-a stins din viaţă. Acesta mai avea şi alte probleme de sănătăte.

Stareţul Mănăstirii Lainicii, Ioachim Pârvulescu, a fost internat în Spitalul Orăşenesc din Motru, dar pentru că starea lui de sănătate s-a agravat, medicii au luat decizia să fie transferat la un spital din Bucureşti.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite