Miting al federaţiei Sanitas în Piaţa Victoriei din Capitală. Care sunt restricţiile de circulaţie împuse de Brigada Rutieră Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miting al federaţiei Sanitas în Capitală FOTO Adevărul
Miting al federaţiei Sanitas în Capitală FOTO Adevărul

Federaţia Sanitas protestează joi în Piaţa Victoriei din Capitală. Protestele sunt pe marginea tensiunilor din sănătate şi a nemulţumirilor generate de scăderea veniturilor.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat că din cauza „haosului din sănătate" pe 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, pe 11 mai este programată o grevă generală, iar până atunci, pe 26 aprilie, în Capitală va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni. Iulian Pope, prim-vicepreşedinte Sanitas a făcut apel la ministrul Muncii să îşi asume greşelile pe care le-a făcut în elaborarea legii salarizării unitare şi să le corecteze. 

„Unii dintre managerii aleg să spună că sindicatul este de vină, cum alege şi ministerul. Fac un apel la doamna Ministru al Muncii să îşi asume greşelile pe care le-a făcut în elaborarea legii salarizării unitare şi să le corecteze, nu sindicatele sunt de vină. Regulamentul de sporuri este decent, problema este că nu îl putem aplica, acea constrângere în 30% ne împiedică astăzi să acordăm colegilor noştri din toate spitalele sporuri echitabile", atrage atenţia sindicalistul.

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă restricţii de circulaţie între orele 10.00 - 15.00, restricţii cu prilejul protestului Sanitas anunţat pe 26 aprilie. 

Concret, vor fi instituite următoarele restricţii: 

- pentru manifestaţia publică, din Piaţa Victoriei, începând cu ora 09.00, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei (permiţându-se permanent circulaţia pe Str. Arh. Ion Mincu), respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor, dacă situaţia o va impune), 

- la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

- începând cu ora 09.00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Restricţiile se vor aplica până la terminarea activităţilor aferente mitingului, dar nu mai târziu de ora 16.00.

Rute alternative:

- Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti-Ploieşti;

- Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă în această perioadă, să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră, să utilizeze rutele ocolitoare şi să păstreze cemtrul liber al intersecţiei.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite