Ministrul Sănătăţii ia în calcul impunerea testării periodice pentru personalul medical nevaccinat. Cine va suporta costurile testelor

0
0
Personalul medical nevaccinat împotriva COVID-19 ar putea să fie obligat să se testeze periodic. FOTO: EPA-EFE
Personalul medical nevaccinat împotriva COVID-19 ar putea să fie obligat să se testeze periodic. FOTO: EPA-EFE

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă, la Sibiu, că se ia în calcul impunerea testării periodice pentru personalul medical nevaccinat, iar costul testărilor să fie suportat de fiecare persoană în parte. „Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze”, a afirmat Mihăilă, precizând, însă, că pacienţii au dreptul să fie trataţi de personal vaccinat sau testat pentru siguranţă.

„Urmează să modificăm Ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale, aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical. Şi atunci când vrem să facem lucrul acesta, avem în gând pacientul, care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare”, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, Ioana Mihăilă.

Mihăilă: Costurile vor fi suportate de persoana care se vaccinează, nu de către management

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că nu se pune problema ca oamenii să fie obligaţi să se vaccineze şi a menţionat că personalul medical care nu s-a vaccinat anti COVID-19 va trebui să suporte costurile testării. 

„Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze. Dorinţa noastră este să informăm şi să facilităm activitatea celor care sunt vaccinaţi (...)  La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală - personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri