Ministrul Sănătății, despre suspendarea directoarei de la Spitalul Urziceni. „Nu cunosc instituția suspendării managerului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că nu cunoaşte „instituţia suspendării” managerului unui spital. Declarația vine în urma anunțului primarului din Urziceni, Constantin Sava, a suspendat-o din funcție pe Daniela Elena Ianuș, managerul Spitalului Urziceni.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Întrebat de jurnaliști cum vede decizia suspendării managerului Spitalului din Urziceni, Alexandru Rafila a răspuns: „Este decizia celui care a încheiat contract de management cu acest manager, nu cunosc instituţia suspendării managerului. Eu personal nu o cunosc. Cred că totuşi trebuie să insistaţi încât aceşti oameni care conduc oraşul Urziceni să îşi asume nişte responsabilităţi”.  Rafila a afirmat că în anul 2009 reprezentanţi ai autorităţilor locale au dorit ca gestionarea unor spitale să fie realizată de aceste autorităţi. „Toată lumea a vrut spitale în 2009. Gestionarea responsabilă a acestor spitale întârzie sau lipseşte în foarte multe locuri”, a susţinut ministrul, citat de Digi24.

Reamintim că, miercuri, primarul din Urziceni, Constantin Sava, a anunţat suspendarea din funcţie a managerului Spitalului Urziceni, Daniela Elena Ianuş.

Trebuie să spunem adevărul. Aceste spitale au ajuns la autorităţile locale în 2009, în urmă cu 14 ani. Când şi-au asumat să le ia în proprietate, nu şi-au asumat doar proprietatea spitalului, ci şi faptul că vor organiza activitatea în aşa fel încât să aibă servicii medicale comunităţile de care răspund. Ministerul Sănătăţii are un cadru legislativ, putem să facem evaluări împreună cu CNAS pentru că acolo există evidenţa serviciilor de sănătate pe care le prestează aceste spitale”, a declarat Alexandru Rafila, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Am făcut o evaluare şi aţi văzut că structura spitalului e una, serviciile medicale e alta”, a continuat Rafila cu referire la Spitalul Municipal Urziceni.

Vreau să fie foarte clar, nu vrem să închidem spitale, dar să reconverteşti spitale în unităţi medicale care oferă servicii medicale, de exemplu, ambulatorii sau spitalizări de zi este cu totul şi cu totul altceva. Până la urmă eu cred că cetăţenii din Urziceni au nevoie de servicii medicale. Am văzut ce le oferă spitalul. Dacă acolo se poate dezvolta, pentru că au echipamente, au oameni care ar putea să lucreze acolo, să zicem în  două ture şi să ofere investigaţii medicale, diagnostic şi tratament”, a adăugat Rafila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite