Ministrul Sănătăţii, despre situaţia bolilor transmisibile în taberele de refugiaţi: Niciun caz de difterie. Sunt infecţii respiratorii şi cazuri de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că sistemul de sănătate din România nu întâmpină probleme privind acordarea asistenţei de specialitate pentru refugiaţii din Ucraina. De asemenea, în ceea ce priveşte bolile transmisibile,acesta arată că nu au fost identificate cazuri de difterie, ci cazuri de infecţii respiratorii, COVID-19 sau boli diareice.

Datele privind perioada 22-29 martie arată că 421 de cetăţeni veniţi din Ucraina s-au internat în spitalele româneşti, 666 au solicitat intervenţia serviciilor de ambulanţă, cele mai multe primind asistenţă medicală la faţa locului, în timp ce 1.102 pacienţi s-au prezentat la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor, 198 dintre aceştia fiind internaţi.

Ministrul a spus că nu sunt probleme şi că este vorba despre cufre mici pentru „sistemul de sănătate din România”.

Rafila a precizat că autorităţile supraveghează situaţia legată de bolile transmisibile în taberele de refugiaţi. El a arătat că situaţia nu este una specială, că era de aşteptat să că până acu nu sunt cazuri de difterie, ci doar infecţii respiratorii, cazuri de COVID-19 şi boli diareice.

„Remarcaţi cifrele, nu este vorba despre difterie. E un sindrom care a fost investigat ca un posibil... nu e vorba în niciun caz de difterie, au fost infirmate. În general e vorba de infecţii respiratorii, e normal să fie infecţii respiratorii în acest sezon, unele dintre ele sunt cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi de asemenea boli diareice, ceea ce nu este neaşteptat”, a arătat Rafila.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite