Ministrul Muncii, despre neimpozitarea salariului minim: Nu e luată încă o decizie pe acest subiect. Există şi avantaje şi dezavantaje pentru aplicarea unei astfel de măsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că nu s-a luat o decizie în coaliţia de guvernare cu privire la propunerea formulată de USR privind neimpozitarea salariului minim. "Nu e luată încă o decizie pe acest subiect. Există şi avantaje şi dezavantaje pentru aplicarea unei astfel de măsuri”, declară Turcan.

Întrebată, luni seară, într-o emisiune televizată, dacă s-a discutat în coaliţia de guvernare despre măsura privind scutirea de impozit a salariilor echivalente cu salariul minim pe economie, Raluca Turcan a răspuns că nu s-a luat o decizie în această privinţă. 

"Există trecută această idee în programul de guvernare pentru a fi supusă unei dezbateri în interiorul Coaliţiei şi a lua o decizie. Nu e luată încă o decizie pe acest subiect. Există şi avantaje şi dezavantaje pentru aplicarea unei astfel de măsuri şi nu aş vrea să mă antepronunţ înainte de a purta această discuţie în interiorul coaliţiei”, a declarat Raluca Turcan, la B1 Tv.

Ministrul Muncii a precizat că în prezent ministerul pregăteşte un proiect privind facilitarea contractelor de muncă pentru "muncile casnice”, precum cele de menajeră, grădinar. 

"Am transmis organizaţiilor patronale şi sindicale acest proiect să vedem cum am putea face mai atractive anumite forme de angajare”, a explicat Turcan. 

Reducerea impozitării muncii prin scutirea de taxe şi impozite a 2.230 de lei din salariul brut (echivalentul salariului minim pe economie) şi aplicarea taxelor şi impozitelor doar pe suma care depăşeşte salariul minim pe economie a fost una dintre măsurile cu care Alianţa USR PLUS a intrat în negocierile cu PNL, PMP şi UDMR, în vederea formării unei majorităţi care să poată duce la o coaliţie de guvernare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite