Ministerul Sănătăţii, recomandări pentru utilizarea antiviralelor orale, în cazul persoanelor cu coronavirus: Tratamentul trebuie stabilit de medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Ministerul Sănătăţii a transmis un mesaj de informare cu privire la administrarea antiviralelor în cazul infectării cu Covid-19.Specialiştii atrag atenţia că tratamentul trebuie stabilit de medic, care va recomanda măsurile potrivite formei de boală şi eventualelor comorbidităţi.

Ministerul a explicat într-o informare pe Facebook că, în cazul confirmării cu COVID-19, tratamentul trebuie stabilit de medic, care va recomanda măsurile potrivite formei de boală şi eventualelor comorbidităţi.

Ministerul i-a mai îndemnat pe cei care nu au medic de familie să anunţe Direcţia de Sănătate Publică, explicând că testul făcut acasă trebuie confirmat oficial pentru a beneficia de evaluare medicală şi de tratament, iar „tratamentul antiviral nu trebuie administrat tuturor pacienţilor COVID. Acesta poate fi util doar în anumite forme de boală, conform aprecierii medicului care te va evalua”. 

Sursa citată a mai arătat că „tratamentul antiviral este eficient numai atunci când este administrat în primele 5-7 zile de la apariţia simptomelor”. 

De asemene, „tratamentul antiviral nu se utilizează în scop profilactic! Antiviralele nu au efect de prevenire a bolii, ele se administrează numai la indicaţia medicului, doar în cazul în care forma de boală necesită acest tip de tratament.

Ministerul a mai averitzat că tratamentul antiviral oral împotriva COVID-19 NU este recomandat în timpul sarcină.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri