Ministerul Sănătăţii elimină copia legalizată din procesul de recunoaştere a calificărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Sănătăţii a demarat o serie de măsuri pentru debirocratizarea din sistem FOTO Adevărul
Ministerul Sănătăţii a demarat o serie de măsuri pentru debirocratizarea din sistem FOTO Adevărul

Medicii şi farmaciştii care doresc eliberarea unui Certificat de Conformitate nu mai trebuie să prezinte la Direcţiile de Sănătate Publică copii legalizate după documente. Măsura este valabilă începând cu 20 septembrie.

Pentru a fi recunoscute calificările româneşti în celelalte state membre ale Uniunii Europene pentru profesiile de medic, medic dentist şi farmacist, se vor depune copii nelegalizate ale următoarelor documente: diplomă de licenţă, respectiv diplomă de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist; foaia matricolă a diplomei de licenţă sau, după caz, a diplomei de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist; diplomă de bacalaureat; carnet de rezident; carte de muncă; documentele de schimbare a numelui (ex. certificat de căsătorie); contract/contractele individuale de muncă/contractele de voluntariat şi sau/actele adiţionale ale acestora.

Administraţia centrală, obligată să accepte copiile legalizate

La depunere, copiile nelegalizate vor fi însoţite obligatoriu de originale şi vor fi certificate sub semnătură de persoana desemnată din cadrul DSP să primească aceste dosare, precizează Ministerul Sănătăţii (MS). După certificare, originalele se restitue titularilor, arată un comunicat de presă.

În cazul în care o persoană aduce totuşi o copie legalizată după document, atunci instituţia administraţiei publice centrale este obligată să o accepte. Solicitanţii au în continuare obligaţia de a depune celelalte acte necesare eliberării documentelor de conformitate în formatul solicitat şi până în prezent, potrivit MS.

În cazul solicitanţilor care prezintă documente emise de alte state membre ale UE sau state terţe (ex. diplomă de bacalaureat, certificat de căsătorie etc.) acestea vor fi însoţite de traducerea în original în limba română. Măsura intră în vigoare marţi şi se înscrie în acţiunile Executivului de simplificare şi debirocratizare a interacţiunii cetăţenilor cu administraţia publică.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite