Ministerul Sănătăţii anunţă „resuscitarea” Programului naţional de vaccinare. Când ajung ultimele doze de vaccin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul antigripal a fost deja făcut de 550.000 de persoane din ţară.
Vaccinul antigripal a fost deja făcut de 550.000 de persoane din ţară.

La nivelul Ministerului Sănătăţii va fi constituit un grup de lucru format din specialişti din mai multe domenii care, până pe 15 decembrie 2019, au termen să identifice problemele în funcţionarea Programului naţional de vaccinare şi campaniei de vaccinare antigripală gratuită. Următoarele doze de vaccin pentru imunizarea copiilor vor fi livrate la sfârşitul lunii, conform informării Ministerului Sănătăţii.

Medici de familie, reprezentanţi ai comisiilor de specialitate şi Ministerului Sănătăţii, ai Institutului Naţional de Sănătate Publică şi  ai  Societăţii  Române de Microbiologie, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, precum si reprezentanţi ai pacienţilor se vor reuni într-un grup de lucru a cărui sarcină este să prezinte ministrului Sănătăţii un set de măsuri pentru îmbunătăţirea acestor programe si activităţi de sănătate publică. 

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat anul acesta 1.500.000 de doze de vaccin gripal, cu 200.000 de doze mai mult faţă de anul trecut, se arată într-un comunicat de presă remis Adevărul. Toate aceste  doze de vaccin gripal au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică. „Ultima tranşă a fost distribuită în 5-6 noiembrie 2019.

Cu cele 1.500.000 doze se poate face imunizarea de la grupa de vârstă 3 ani in sus. Medicii de familie au început să ridice şi ultima tranşă de vaccin”, se mai arată în comunicat.

Urmează ca, la sfârşitul lunii să fie livrate şi cele 9.200 de doze pentru  imunizarea copiilor cu vârste între 6 luni si 3 ani, conform calendarului stabilit.

Dacă  dozele de vaccin vor fi insuficiente, acordul cadru încheiat de MS cu furnizorul prevede posibilitatea suplimentarii numărului acestora. „Menţionăm că, repartiţia dozelor de vaccin pe judeţe se face în functie de catagrafierea realizată de medicii de familie, precum şi de informările acestora către direcţiile de sănătate publică. Până în data de 10.11.2019 s-au vaccinat 550.000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire in cadrul campaniei gratuite a MS”, au mai transmis reprezentanţii instituţiei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite