METEO Cum va fi vremea în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii au anunţat că vremea se va încălzi în acest weekend FOTO Shutterstock
Specialiştii au anunţat că vremea se va încălzi în acest weekend FOTO Shutterstock

În acest weekend vom avea parte de o vreme mai caldă decât zilele trecute, maximele urmând să urce în unele zone chiar şi până la 14 grade Celsius. De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că sunt aşteptate ploile, iar în unele zone va ninge.

Sâmbătă, vremea va continua să se încălzească, astfel că va deveni uşor mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Maximele termice vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade, iar minimele se vor încadra în general între 0 şi 5 grade, potrivit Mediafax. 

În vestul, nord-vestul şi centrul ţării cerul va fi mai mult noros şi, mai ales în cursul zilei, pe arii extinse vor cădea precipitaţii mixte la munte şi predominant sub formă de ploaie în rest. În Banat şi Crişana izolat se vor cumula cantităţi de peste 15 litri pe metru pătrat. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare şi se vor semnala izolat ploi slabe. Pe spaţii foarte mici vor mai fi condiţii de producere a poleiului. 

Vântul va sufla moderat, cu intensificări îndeosebi în sud-vest şi est, unde rafalele vor fi de 45 - 50 de kilometri pe oră, precum şi la munte, unde pe creste rafalele vor depăşi 70 - 80 de kilometri pe oră, iar ninsoarea va fi viscolită sau zăpada spulberată, în special în Carpaţii Orientali şi Meridionali.

În Capitală vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi temporar noros, iar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 0...1 grad.

De asemenea, până sâmbătă la ora 14.00, este în vigoare o informare de vreme rea, potrivit căreia  în toate zonele montane va ninge, local abundent.

Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 70 - 80 de kilometri pe oră viscolind şi spulberând zăpada, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali.

În restul teritoriului vântul va avea intensificări locale şi temporare, cu viteze la rafală de 45 – 50 de kilometri pe oră şi vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza formarea poleiului.

Vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în prima parte a zilei de sâmbătă, în Banat şi Crişana va ploua şi izolat se vor cumula cantităţi de peste 15 – 20 de litri pe metru pătrat.

Duminică, valorile termice diurne vor continua să crească, astfel încât se vor situa cu mult peste normele multianuale caracteristice perioadei, îndeosebi în sudul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 şi 4 grade. 

Cerul se va înnora treptat şi mai ales noaptea, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre vestul şi nord-vestul ţării şi va cuprinde toate regiunile. La început vor predomina ploile, apoi vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În a doua parte a intervalului vântul se va intensifica în majoritatea zonelor, iar la munte va fi tare.

În Bucureşti vremea va continua să se încălzească, astfel că dimineaţa se vor înregistra în jur de -1 grad, iar maxima zilei va urca până la 9 grade. Cerul va fi variabil, iar pe seara sunt aşteptate ploi.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO Ger şi ninsori în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru perioada 5 – 18 ianuarie, potrivit căreia, în această săptămână vremea se va răci semnificativ, devenind geroasă, urmând ca de săptămâna viitoare temperaturile să crească. Specialiştii au anunţat că vom mai avea parte de precipitaţii, în special în perioada 10 – 13 ianuarie.

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: valorile termice vor fi apropiate de cele normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în creştere

În următoarele trei luni regimul termic va fi apropiate de normele climatologice, urmând ca în luna martie să se înregistreze în unele zone 6 grade Celsius. Specialiştii au anunţat că precipitaţiile vor fi în creştere, în lunile ianuarie şi martie, în majoritatea regiunilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite