Medicul Virgil Musta crede că am putea trece mai uşor peste valul 5: Nu sunt atât de multe forme severe şi decese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara a declarat joi că am putea trece mai uşor de acest val, deoarece nu sunt atât de multe forme severe şi decese. Totuşi, medicul atrage atenţia că oamenii ar trebui să aibă grijă şi să se diagnosticheze precoce.

”Numărul de cazuri va creşte foarte rapid, pentru că această tulpină este foarte contagioasă. De 70 de ori mai contagioasă decât tulpina Delta, care la rândul ei era contagioasă. Ăsta este un lucru neplăcut, pentru că va crea o mare presiune pe sistemul de sănătate”, a declarat medicul Virgil Musta la Antena 3.

Medicul spune că sunt însă şi „câteva veşti bune”.

„Graficul creşterii şi scăderii acestor cazuri este unul foarte scurt. În sensul că acestea cresc rapid, ajung la un număr foarte mare, aproape dublu decât numărul din celelalte valuri pandemice, dar şi scad, pentru că se epuizează repede. 

A doua veste bună este că nu sunt atât de multe forme severe şi decese. La francezi, la aproape 300.000 de cazuri, au aproximativ 100 de decese pe zi. În Anglia, la peste 200.000 de cazuri, au 60 şi ceva de decese”, a afirmat el.

Medicul Virgil Musta afirmă că este foarte bine că sunt impuse noi restricţii, şi că oamenii trebuie convinşi să le respecte, pentru că este esenţial să fie limitat numărul de cazuri.

Pe de altă parte medicul a atras atenţia că oamenii ar trebui să aibă grijă să se „diagnosticheze precoce”.

„Avem posibilităţi multe la ora actuală, cu câteva condiţii. Oamenii să se diagnosticheze precoce. Adică de la primele semne de viroză, pe care unii o consideră o răceală banală, sau gripă, adică dacă te doare gâtul, faci febră, te doare capul, te dor muşchii, oasele, atunci este esenţial să te testezi.

Se pare că testele antigen sunt  mai puţin sensibile pentru tulpina Omicron. Deci recomandat este testul PCR. Dacă este pozitiv, imediat soliciţi serviciile medicale pentru administrarea de medicaţie”, a mai spus medicul Virgil Musta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite