Medicul Emilian Imbri, despre valul 4: Până la finalul anului vor fi multe victime. Mulţi îşi vor plânge decedaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CAPTURĂ Digi24HD
CAPTURĂ Digi24HD

Medicul Emilian Imbri estimează că până la finalul anului, numărul infectărilor va scade. în acelaşi timp, el avertizează că până atunci, valul 4 al pandemiei de COVID-19 va produce multe victime.

„Vom număra pierderile. Mulţi îşi vor plânge decedaţii”, a declarat Emilian Imbri, scrie Ziare.com.

Fostul manager al Spitalului Victor Babeş din Capitală a atras atenţia că sistemul sanitar va fi pus în următoarea perioadă sub presiune şi a confirmat că ne putem aştepta la 20.000 de îmbolnăviri cu COVID-19 pe zi.

„Sistemul sanitar va fi aglomerat. Nicio ţară nu are un număr de paturi egal cu numărul cetăţenilor. Vor fi, probabil, 20.000 de infectări, aşa cum spun specialiştii. Însă nu toţi vor avea nevoie de spitalizare”, a spus Emilian Imbri.

Totuşi, el îndeamnă să rămânem calmi şi să luăm măsuri din timp, de la primele simptome pe care le observăm.

„Ne adresăm medicului, ne testăm, începem tratamentul, nu aşteptăm să ajungem la spital, nu se va pune presiune pe sistemul sanitar. Pandemia noi am creat-o. Virusul nu circulă singur, noi îl ducem. Trebuie să avem noi grijă să respectăm reguli. Acum, carantină naţională nu se poate face”.

În ceea ce priveşte posibilele incendii din spitale, Emilian Imbri a afirmat că astfel de tragedii nu vor mai avea loc, pentru că managerii de spitale au pus la punct infrastructura unităţilor medicale.

„Acum managerii de spitale ştiu mai multe ca la începutul pandemiei şi au pus la punct partea de infrastructură. Acum se ştie că şi o simplă încărcare a unui telefon ar putea produce o scânteie care declanşează un dezastru. La început nu se ştiau lucrurile care se cunosc acum: la ce concentraţie se lucrează cu oxigenul, nici că acesta poate intra în costume, cearşafuri şi pături. Toate acestea şi multe altele s-au aflat, din păcate, în urma unor tragedii”, a precizat Emilian Imbri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite