Medicul Dan Grigorescu propune modificarea legislaţiei după cazul Florin Busuioc, pentru acordarea succesivă de competenţe pentru rezidenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Personala
FOTO Arhiva Personala

Medicul Dan Grigroescu, chirurg plastic şi coordonator de rezidenţiat, propune modificarea legislaţiei după cazul Florin Busuioc.

Şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a cerut Ministerului Sănătăţii să fie adoptat şi în România un model european avansat de acordare succesivă de competenţe şi implicit, recunoscute oficial ca responsabilităţi profesionale, medicilor rezidenţi, arată Hotnews.ro. 

„Reintroducerea log-book-ului ('registrul' activităţii reale a rezidentului), care ar putea certifica nivelul de competenţă obligatoriu de atins la un moment dat de fiecare medic rezident în parte este necesară”, spune Grigorescu, conform sursei citate. 

Reacţia medicului Dan Grigorescu vine după ce în presă s-a speculat, ieri, că actorul Florin Busuioc, care a suferit un infarct marţi seară, la Craiova, ar fi fost operat de un medic rezident, lucru care este ilegal în România, în acest moment.

La scurt timp, ministrul Sănătăţii a negat această informaţie şi a declarat că cel care a coordonat operaţia a fost un medic primar, medicul rezident doar asistând la operaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite