Mărturia unei familii cu 4 copii care s-a mutat din București în vârful unui deal din Maramureș

0
Publicat:

În ultimii ani, toți mai mulți români și-au cumpărat case la țară, fie pentru a se retrage în week-end-uri sau vacanțe, fie pentru a se stabili definitiv în acea zonă.

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

De obicei cei care fac astfel de schimbări sunt pensionari sau persoane care pot lucra de oriunde pentru a-și asigura niște câștiguri. Situațiile în care familiile cu copii se mută la țară sunt destul de rare, mai ales dacă cei mici merg la școală.

Cu toate acestea, Adina Zorzini, o româncă cu patru copii, s-a mutat definitiv din București în Maramureș. Ea a relatat de mai multe ori pe Facebook cum este viața la țară pentru ea și pentru copiii ei. 

„Nu pot cuprinde în imagini activitățile și muncile acestor luni de primăvară, aniversările celui mai mic și celui mai mare dintre cei 4 băieți ai noștri, nici oboseala dar nici satisfacția pe care ți-o dau natura și traiul la țară.

Maramureșul este un tărâm magic pentru noi, practic un nou acasă, strămutați deja de 4 primăveri de la București în vârful unui deal la Vișeu de Jos, un loc al libertății și al împlinirii sufletești, al adaptării continue și al descoperirii”, a scris aceasta pe grupul „Mutat la țară- viața fără ceas”, de pe Facebook. 

În ultimii ani, tânăra a postat periodic pe același grup mai multe actualizări legate de mutare.

Aceasta a mărturisit că a început să crească păsări și se ocupă de grădinărit, iar cei mici sunt încântați de noua lor viață, departe de „marele oraș”.

„Pentru orășenii-moroșenii de noi, a treia sau a patra primăvară pe deal a sosit cu o nouă pasiune - creșterea păsărilor - astfel, copiii sunt încântați, iar ouă avem din plin.

Grădinăritul, un capitol care pe mine mă pasiona deja - și pe unii dintre cei 4 copii cel puțin - se transformă de la an la an din agricultură clasică în permacultură fără sapă. Viața marelui oraș (București) este în urma noastră, prietenii, atât cei vechi cât și noi ne rămân aproape, orizontul arată clar și strălucitor din vârful unui deal (la Vișeu).

Celor care vă doriți experiența aceasta de viață, sincer vă spun - nu vă fie frică de necunoscut, viața la țară e o aventură care merită trăită din plin!”, a mai scris femeia, într-o altă postare. 

Potrivit acesteia, viața la țară „nu se compară cu nimic din ce-ar putea aduce vreodată marele oraș”, iar această schimbare a fost o „binefacere”.

„Viața în vârf de deal moroșenesc, sfârșit de august, început de septembrie: nu numai că se poate, dar este atât de incredibilă și frumoasă această viață de zi cu zi în mijlocul naturii - cu toate greutățile ei, nu se compară cu nimic din ce-ar putea aduce vreodată marele oraș.

Am rămas și fără apă din cauza secetei, nici drumul până-acasă nu este chiar gata, facem curse zilnice de off-road spre Formula 1, în sus și-n jos pe deal cu toții băieții (doi la școală, doi la grădiniță), muncim de dimineață până noaptea: magia constă însă în felul în care respirăm, ne hrănim, ne petrecem viața sau pur și simplu o trăim.

Împreună și alături de noi prieteni de aici sau strămutați ca noi, schimbarea aceasta a fost cu siguranță o binefacere: am învățat să ne depășim aproape toate limitele și, învățăm încă zi de zi lucruri noi (majoritatea practice, câteva și spirituale) - unul dintre ele este că schimbarea începe cu noi”.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite