Mărturia dramatică a colegului ambulanţierului mort din Suceava: „L-au trimis la cinci solicitări cu acelaşi combinezon“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Călin Gavrilaş
FOTO Călin Gavrilaş

Un angajat infectat cu virusul COVID-19 de la Serviciul de Ambulanţă Suceava a povestit într-un interviu că a fost sunat de colegul ambulanţier chiar în ziua în care acesta a murit. Potrivit acestuia, bărbatul fusese trimis la cinci intervenţii medicale cu acelaşi combinezon

„O colegă era în spital prima şi eu am fost al doilea. Şi colegul care a murit ieri m-a sunat în ziua în care i s-a făcut rău la serviciu: Tu cum te simţi, că eu, uite, nu mai pot. Ăştia m-au trimis la cinci solicitări cu acelaşi combinezon. Zic: cum aşa? Au zis să nu mă mai dezbrac, că sunt încă patru cazuri pe masă şi trebuie să mă duc după ele. Nu te mai dezbrăca! Şi zic: maşina când ai dezinfectat-o? Păi după al cincilea caz”, a povestit angajatul de la Ambulanţa Suceava, într-un interviu la Digi 24.

Mai departe, acesta din urmă susţine că angajaţi pozitivi cu coronavirus au fost chemaţi la lucru.

„Sunt angajaţi pe care i-a chemat la lucru şi ei sunt pozitivi. Sunt care lucrează pozitivi. Le-am spus: voi sunteţi caz penal fraţilor, ce faceţi voi? M-am interesat, la Bucureşti, a zis că până nu dă DSP verdict că trebuie să mergi la serviciu, că eşti negativ, în regulă, nu, nu... poate să te cheme naiba la serviciu.

Un coleg m-a sunat de acasă, ambulanţier, ieri sau alaltăieri. Mă cheamă la serviciu directorul medical, m-a sunat şi noroc, zice: doamna doctor, dar eu sunt în perioada de două săptămâni, n-am terminat-o. Doar ştiţi că-s pozitiv. Cu o zi înainte, zice el, m-a sunat poliţia. Zice: tu eşti cutare, ai grijă că nu ai voie să ieşi din casă, că te legăm. A doua zi au venit gardienii publici şi l-au căutat, la balcon l-au pus să iasă. Şi după ce i-a spus: doamna doctor, eu nu pot veni la lucru că poliţia uite aşa mi-a spus, că nu am voie să ies din casă. Păi, atunci stai în casă. 

De lunea trecută, când a venit DSP şi au făcut testările până vineri, când au venit rezultatele, aceşti angajaţi au fost la serviciu. Unii dintre ei au stat printre noi, printre colegi. Au plecat de la serviciu când le-a venit mesaj. Erau pe maşini lucrau şi le-a venit mesaj de la DSP: sunteţi pozitiv. Mergeau la conducere şi spuneau: mi-a venit mesaj, sunt pozitiv. Bine, mergi acasă! Deci, ei nu au făcut nimic. Ne-au lăsat să lucrăm. Nu i-a interesat! Nu i-a interesat!

Nu au făcut nimic. Ne-au lăsat să mergem în teren. Păi, gândiţi-vă dumneavoastră, acei oameni, de luni când au fost testaţi, până vineri, când le-a venit răspunsul de la DSP, au mers în teren la solicitări, la bătrâni, pozitivi, că erau pozitivi, le-a venit mesajul că sunt pozitivi. Ei au mers în teren la alte cazuri. Puteai să te duci să dai virusul cuiva, să răspândeşti, unui bătrân. Fără să vrei, că tu nu ai ştiut. Pentru că conducerea nu te-a trimis acasă în izolare, te-a ţinut la serviciu.

De ce n-au făcut public? Au mers aşa, pe burtă.

S-a ajuns să moară un om, un coleg de-al nostru care a servit 25 de ani Serviciul de Ambulanţă!”, a conchis angajatul de la Ambulanţa Suceava.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite