Magda Vasiliu, despre medicii italieni: Pentru personalul spitalului, eu nu eram decât încă o româncă venită cu copilul la tratament, dar aici nu contează cine eşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Vasiliu FOTO David Muntean
Magda Vasiliu FOTO David Muntean

Prezentatoarea Prima TV Magda Vasiliu, al carei băieţel a fost diagnosticat recent cu cancer, a transmis pe Facebook un mesaj de mulţumire medicilor care l-au îngrijit pe micuţ.

Magda Vasiliu a povestit că a ajuns la camera de gardă a Clinicii Bambino Gesu, din Roma, după ce fiul său a făcut febră foarte mare, din cauza unei aplazii medulare foarte grave. Medicii care l-au tratat pe micuţ l-au tratat exemplar, motiv pentru care vedeta TV le-a mulţumit. Acum, mama şi fiul s-au întors cu bine acasă.

„După o săptămâna de stat în spital cu aplazie medulară gravă, am revenit cu bine acasă. Dar nu pot să nu mă gândesc la cum s-a acţionat zilele astea pentru copilul meu... Ajunşi la camera de gardă cu febra mare, am fost preluaţi imediat. Vlad a fost supus tuturor analizelor şi testelor posibile după care a fost plasat într-o rezervă în care am stat singuri, o săptămâna. Noaptea care a urmat internării a fost cumplită... Febra a ajuns la 39,6... Însă a venit dimineaţa când Vlad s-a trezit cu 36,8 şi a cerut să mănânce... Nu ştia că o noapte întreagă în jurul lui au roit cel puţin 5 medici şi tot atâtea asistente... S-au urmat proceduri clare, nu au lipsit medicamentele şi nici sângele pentru transfuzie... Zilele următoare Vlad a fost controlat permanent, monitorizat ca la terapie intensivă, cu analize repetate în fiecare dimineaţă... Asistentele i-au făcut mici cadouri, iar el le-a desenat şi le-a povestit despre Moş Crăciun.... Pentru personalul spitalului, eu nu eram decât încă o româncă venită cu copilul la tratament... dar aici nu contează cine eşti... copilul trebuie să fie bine şi atât... După această săptămână grea nu pot decât să mă gândesc că noi, românii, suntem la ani lumina de civilizaţie, proceduri, condiţii normale şi conduită profesională decentă... Nu pot spune decât Respect! celor de la Bambino Gesu!“, a scris pe Facebook Magda Vasiliu.

Prezentatoarea TV Magda Vasiliu trece printr-o perioadă extrem de grea după ce în primăvară ful său Vlad a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri