Lege pentru combaterea obezităţii. Ce schimbări vor să facă politicienii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Chipsurile, ciocolata şi băuturile acidulate nu se vor mai regăsi în apropierea caselor de marcat din marile magazine. Cel puţin aşa prevede un proiect de lege iniţiat de parlamentari, prin care se doreşte combaterea obezităţii infantile.

Concret, autorii proiectului spun că propunerea legislativă vrea să protejeze copiii împotriva dulciurilor si alimentelor nesănătoase. 

Potrivit digi24.ro, intervize vor fi alimentele cu conţinut mare de zaharuri, precum prăjiturile, bomboanele sau acadelele, alimentele cu conţinut mare de grăsimi cum ar fi pizza, produse de tip patiserie sau cartofii prăjiţi, alimentele cu conţinut mare de sare - chipsuri, biscuiţi, covrigei săraţi sau alune, dar şi băuturile răcoritoare. 

Potrivit oficialilore, România se află pe locul al doilea în Europa la obezitate infantilă, iar procentul copiilor cu diabet de tip II este în creştere alarmantă. 

Totodată, în medie, la nivelul statelor membre ale UE, 17% din populaţia adultă suferă de obezitate. Mai mult, 52% din adulţii europeni sunt consideraţi supraponderali sau obezi, astfel că un adult din doi şi aproape un copil din trei intră în categoria persoanelor supraponderale sau obeze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite