Jumătate dintre fructele şi legumele de pe piaţă au reziduuri de pesticide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jumătate din legumele şi fructele de pe piaţă au reziduuri de pesticide FOTO Adevărul
Jumătate din legumele şi fructele de pe piaţă au reziduuri de pesticide FOTO Adevărul

O parte din fructele şi legumele folosite frecvent în alimentaţia bebeluşilor au reziduuri de pesticide, potrivit unui raport al Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide.

Concret, documentul obţinut de digi24.ro arată că, din piersicile şi merele analizate anul trecut, 70%, respectiv 63% aveau urme de substanţe folosite pentru tratarea plantelor şi conservarea fructelor în depozite.

Cu toate acestea, medicii susţin că nivelul de subtanţe nocive se încadrează în limitele legale. Însă, specialiştii atrag atenţia că, dacă sunt consumate repetat, pot provoca probleme de sănătate.

„Manifestările cele mai rele sunt cele de tip cardiovascular şi cele de tip neurologic. Copilul mic trebuie supravegheat atent şi, evident, se spală fructele, legumele, se curăţă foarte bine şi se tratează”, a declarat doctorul Denis Stănescu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, potrivit sursei citate.

Autorităţile de la noi verifică fructele şi legumele prin sondaj. Cele care au un conţinut mare de pesticide sunt retrase de pe piaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite