Judeţ cu judeţ: Un muncitor de la o fabrică de piese auto din Sibiu a fost grav rănit după ce a căzut de la o înălţime de 10 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii au emis ieri o avertizare de risc de avalanşă de gradul trei, pe o scară de la unu la cinci, în Munţii Făgăraş. Primăria Craiova a primit peste 300 de cereri de la comercianţi care vor să închirieze spaţii pentru a vinde jucării şi mărţişoare între Ziua Îndrăgostiţilor şi 8 Martie. Un bărbat a fost rănit în timpul unei vânători organizate în zona Măneciu, judeţul Prahova.

ALBA. 40 de familii din Alba Iulia trebuie să returneze subvenţia pentru căldură, în medie de 800 de lei, pentru că au minţit în declaraţii. Oamenii au „uitat" să declare maşinile sau numărul exact al membrilor familiei.

ARAD. Un elev din clasa a V-a de la Liceul „Adam Muller Guttenbrun" din Arad a încercat să coboare de mai multe ori din clasă pe fereastră. La a treia încercare, Andrei Oprea a alunecat şi a căzut de la etajul 1. Băiatul şi-a rupt un picior.

ARGEŞ. Salvamontiştii au emis ieri o avertizare de risc de avalanşă de gradul trei, pe o scară de la unu la cinci, în Munţii Făgăraş. La altitudini de peste 1.800 de metri, stratul de zăpadă atinge, în unele zone, peste un metru grosime.

BACĂU. Firmele de turism din Bacău n-au primit nicio solicitare pentru biletele de vacanţă cu destinaţia Egipt. În ianuarie 2010, peste 100 de persoane îşi cumpăraseră sejururi.

BIHOR. Judecătorii orădeni au prelungit cu 25 de zile arestarea lui Scaglione Cosimo, condamnat în Italia pentru omor. Mafiotul şi-a schimbat numele, iar mandatul este eliberat pe vechiul nume şi nu se poate face extrădarea.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Angajatul unui bar din localitatea Sângeorz-Băi a înscenat un furt ca să justifice dispariţia a 1.800 de lei, bani pe care i-a pierdut la jocuri mecanice chiar în local. Tânărul de 30 de ani este acuzat de delapidare.

BOTOŞANI. Peste 370 de case din judeţ sunt încălzite cu energie solară, iar proprietarii spun că în această iarnă consumul de energie electrică şi de gaze naturale a scăzut cu 65%. Panourile au fost montate prin programul „Casa Verde".

BRAŞOV. Trei companii sunt scoase la mezat. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anunţat că vinde acţiunile pe care le mai deţine la Roman, Prodlacta şi Fabrica de Zahăr Bod.

BRĂILA. Ajutoarele alimentare re­­­­­fuzate de orăşeni vor fi distribuite la ţară. Primăria Brăila începe azi să trimită în comune laptele praf, făina şi zahărul care expiră în luna martie.

BUZĂU. Taxele şi impozitele au fost majorate cu 8% în oraşul Râmnicu Sărat, singura localitate din judeţ care a scumpit tarifele. În urma reîncadrării terenurilor şi clădirilor în alte zone de impozitare, unii proprietari vor plăti cu 30% mai mult.

CARAŞ-SEVERIN. Soarta lui Cristian Ungur (27 de ani), care a accidentat patru oameni pe aeroportul din Caransebeş, este încă incertă. Magistraţii au găsit în dosar o nouă parte vătămată: un motociclist, al cărui „motor" a fost avariat uşor.

CĂLĂRAŞI. Cinematograful „Orizont" se va transforma în cinema 3 D. Ministerul Culturii şi Regia Autonomă de Film vor investi 50.000 de euro în reabilitare.

CLUJ. Mai mulţi psihologi din Cluj-Napoca vor să consilieze gratuit cupluri aflate în primul an de căsătorie. Aceştia au cerut Primăriei înfiinţarea unui cabinet marital cu scopul de a preveni divorţul şi de a îmbunătăţi viaţa de cuplu. Când li se va înmâna certificatul de căsătorie, mirii vor primi şi un pliant despre consilierea maritală.

CONSTANŢA. Cinci persoane au fost reţinute ieri în Constanţa şi sunt cercetate pentru trafic cu minore. Traficanţii au obligat şase tinere să se prostitueze în Germania, Grecia şi în Italia.

COVASNA. Gărduleţe din lemn pentru asociaţiile de proprietari din Sfântu Gheorghe. Primăria oferă, gratuit, 1.500 de metri de gard de lemn, pentru împrejmuirea spaţiilor verzi din faţa blocurilor.

DÂMBOVIŢA. Primăria comunei Hulubeşti are conturile blocate după ce a pierdut 34 de procese cu mai mulţi furnizori în urma unor lucrări publice neachitate. Primăria primeşte bani doar pentru plata salariilor.

DOLJ. Primăria Craiova a primit peste 300 de cereri de la comercianţi care vor să închirieze spaţii pentru a vinde jucării şi mărţişoare între Ziua Îndrăgostiţilor şi 8 Martie. Taxele zilnice variază între 4 şi 18 lei pe metru pătrat.

CLUJ. Mai mulţi psihologi din Cluj-Napoca vor să consilieze gratuit cupluri aflate în primul an de căsătorie. Aceştia au cerut Primăriei înfiinţarea unui cabinet marital cu scopul de a preveni divorţul şi de a îmbunătăţi viaţa de cuplu. Când li se va înmâna certificatul de căsătorie, mirii vor primi şi un pliant despre consilierea maritală.

GIURGIU. Mai puţin de un sfert din cele 600 de persoane din Giurgiu care au dat examen în ianuarie au luat permisul de conducere. Candidaţii se plâng că examenul este de ce în ce mai dificil, iar codul rutier se schimbă foarte des.

GORJ. Consilierii locali din Târgu-Jiu au scăzut, în medie, cu 30% tarifele pentru concesionarea locurilor de veci, deoarece 8.000 dintre cei 12.000 de proprietari n-au mai reuşit să-şi achite obligaţiile.

HARGHITA. Doi tineri din oraşul Gheorgheni sunt cercetaţi de poliţişti pentru furtul parapeţilor metalici de pe marginea Drumului Naţional 12C Gheorgheni - Lacu Roşu. Bărbaţii au pus în pericol siguranţa circulaţiei.

HUNEDOARA. Furnalul de la Govăjdie va fi reabilitat cu 1,6 milioane de lei. Obiectivul a fost dat în folosinţă în 1806 şi a fost primul din lume care a utilizat un proces de producţie continuu. Fonta produsă aici se regăseşte în structura de rezistenţă a Turnului Eiffel.

IALOMIŢA. Asociaţiile de proprietari din Slobozia cer reducerea tarifului la apa furnizată în reţea şi care a fost declarată nepotabilă de către Direcţia de Sănătate Publică. Apa este furnizată la preţul de 1,8 lei pe metru cub, fără TVA.

IAŞI. Compania Aviarom vrea să construiască un depozit de cherosen în oraşul Iaşi. Locuitorii sunt împotriva acestui plan şi spun că depozitul este periculos. Situaţia va fi dezbătută în următoarea şedinţă de Consiliu Local.

ILFOV. Un bărbat de 43 de ani a fost prins ieri când se afla la braconaj în zona comunei Jilava. Deşi nu avea permis şi nici autorizaţie de vânătoare, braconierul împuşcase două potârnichi.

MARAMUREŞ. Aproape 50 de angajaţi ai spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare au oprit ieri lucrul timp de o oră. Salariaţii au protestat faţă de sumele mici alocate spitalelor din judeţ de către Casa de Asigurări.

MEHEDINŢI. Peste 20.000 de persoane au semnat memorii pentru salvarea spitalului din Strehaia, pe care Ministerul Sănătăţii vrea să-l transforme în azil. Spitalul face parte dintr-un proiect european de modernizare, de un milion de euro.

MUREŞ. Oraşul Târgu-Mureş se îngroapă în datorii. După un împrumut de 2,5 milioane de euro făcut în 2010, consilierii vor vota astăzi solicitarea unui credit de 15 milioane de euro pentru reabilitarea unor străzi şi a reţelei de apă.

NEAMŢ. Patru copii din Bicaz, cu vârste între 4 şi 11 ani, au murit arşi de vii într-o tabără de ţigani din Roma. Tragedia a vut loc duminică seară, iar incendiul a pornit de la un cărbune care a sărit dintr-o sobă improvizată.

OLT. Parcarea cu etaj din Slatina, inaugurată în urmă cu două luni, este folosită la mai puţin de o treime din capacitate. Investiţia a fost de 4,1 milioane de lei, iar edilii au încasat doar 1.900 de lei în ianuarie.

PRAHOVA. Un bărbat a fost rănit în timpul unei vânători organizate în zona Măneciu. O alică i-a pătruns în abdomen după ce a ricoşat dintr-o creangă îngheţată. Mai mulţi bărbaţi vânau, legal, mistreţi.

SATU MARE. Şefi pe bandă rulantă la Vamă. În ultimii doi ani, la Biroul Vamal Halmeu conducerea a fost schimbată de nu mai puţin de cinci ori. Ultima detaşare a fost decisă luna trecută.

SĂLAJ. Stimulente de peste 700.000 de lei lunar. Cei 211 angajaţi ai Primăriei Zalău vor primi, de luna aceasta, bonusuri salariale cuprinse între 250 şi 670 de lei. Salariul mediu în primărie este sub 1.000 de lei.

SIBIU. Un muncitor de la o fabrică de piese auto din Sibiu a fost  grav rănit după ce a căzut de la o înălţime de 10 metri. Bărbatul de 49 de ani se afla pe o schelă. Inspectoratul Teritorial de Muncă anchetează cazul.

SUCEAVA. Explozie la o fabrică de alcool din comuna Şcheia. Un cazan în care se prepara alcoolul a sărit în aer, iar imobilul a luat foc. Un bărbat a fost internat în stare gravă. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit.

TELEORMAN. Cartier rezidenţial la marginea oraşului Alexandria. Primăria va scoate la vânzare, luna aceasta, 87 de loturi de pământ, cu o suprafaţă medie de 460 de metri. Preţul de pornire la licitaţie este de 90 de euro pe metru pătrat.

CLUJ. Mai mulţi psihologi din Cluj-Napoca vor să consilieze gratuit cupluri aflate în primul an de căsătorie. Aceştia au cerut Primăriei înfiinţarea unui cabinet marital cu scopul de a preveni divorţul şi de a îmbunătăţi viaţa de cuplu. Când li se va înmâna certificatul de căsătorie, mirii vor primi şi un pliant despre consilierea maritală.

TULCEA. Sinucidere în prima zi de şcoală. Un băiat de 15 ani din Babadag a fost găsit spânzurat într-o magazie din curte. Adolescentul şi-a motivat gestul printr-un bilet de adio în care a scris că s-a săturat de greutăţile vieţii.

VASLUI. Poliţist de frontieră condamnat la un an de închisoare pentru contrabandă cu ţigări. Corneliu Albişeanu, din Huşi, a favorizat introducerea în ţară, anul trecut, a peste 40.000 de pachete de ţigări.

VÂLCEA. Trei persoane au fost rănite ieri într-un accident produs la intrarea în Călimăneşti. Un polonez aflat la volanul unui TIR a intrat pe Drumul Naţional 7 fără să se asigure şi a lovit în plin o maşină care circula regulamentar.

VRANCEA. Consiliul Local Focşani va supune astăzi la vot aprobarea proiectului de buget pentru acest an. Bugetul propus este cu 15% mai mic decât cel din anul trecut. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite