Judeţ cu judeţ: Un bărbat de 28 de ani a aruncat cu benzină pe altarul Catedralei din Timişoara şi i-a dat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii din trei mari licee din Botoşani au anunţat că nu vor intra azi la ore în semn de protest că nu şi-au primit salariile pentru luna februarie. Medicii din Ungaria vin să-i consulte gratuit pe sătenii din localităţile izolate ale judeţului Harghita. Cei 6.700 de beneficiari ai sistemului centralizat de încălzire din Alexandria rămân de astăzi fără căldură din cauza datoriilor.

ALBA. O nouă pârtie de schi în Munţii Şureanu. Investitorul va construi un teleschi şi un telescaun pe vârful Auşel, la 2.000 metri altitudine. Investiţia este de 500.000 de euro.

ARAD. Reprezentanţii societăţii de termoficare din Arad au anunţat ieri că vor furniza căldură până la mijlocul lunii aprilie, chiar dacă temperaturile  vor fi mai ridicate.

ARGEŞ. Peste 760 de locuri de muncă sunt vacante în judeţ, cu aproape 70 de posturi mai multe decât în luna februarie. Cele mai multe sunt în industria textilă şi în construcţii.

BACĂU. Fiscul din Bacău a scos la vânzare autoturisme de lux, clădiri şi terenuri pentru a recupera banii de la datornicii cărora le-au fost confiscate. Cei vor să participe la licitaţie trebuie să depună la bancă 10% din preţul cerut pe bunuri.

BIHOR. Absolvenţii de studii superioare au cele mai puţine şanse să-şi găsească un loc de muncă în judeţ. Doar 10% din cele 300 de locuri de muncă disponibile sunt pentru cei care au terminat o facultate.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Un elev de 10 ani a murit, sâmbătă noaptea, după un accident care a avut loc în urmă cu nouă zile în curtea şcolii din comuna Şanţ. Băiatul juca fotbal la ora de educaţie fizică şi s-a lovit la cap după ce s-a ciocnit de un coleg. În urma anchetei s-a stabilit că băiatul suferea de anevrism cerebral congenital. Profesorul nu a fost sancţionat.

BOTOŞANI. Profesorii din trei mari licee din Botoşani au anunţat că nu vor intra azi la ore în semn de protest că nu şi-au primit salariile pentru luna februarie. Trezoreria Botoşani are nevoie de 10 milioane de lei pentru plata salariilor.

BRAŞOV. Turiştii au profitat de ultimul weekend de schi din Poiana Braşov. Chiar dacă în termometre au fost plus 15 grade Celsius, iubitorii sporturilor de iarnă s-au distrat pe pârtia Bradul, fără căciuli şi mănuşi.

BRĂILA. 23 de ani de închisoare pentru cel care a ucis-o pe bunica soţiei fotbalistului Sorin Ghionea. Ali Asan Aurel (37 de ani), din localitatea Ianca, a fost condamnat după ce a ucis-o pe Ecaterina Gioroc (84 de ani) în iunie 2010.

BUZĂU. Evadatul de la Mărgineni nu poate fi judecat din cauza unei datorii de 1.000 de lei către Serviciul de Medicină Legală. Procurorii nu pot depune rezultatele necropsiilor a două persoane de uciderea cărora este suspectat Eugen Galeş.

CARAŞ-SEVERIN. Azi are loc primul termen în procesul returnărilor ilegale de TVA. Foştii directori ai UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu 60 de milioane de euro.

CĂLĂRAŞI. 800.000 de lei pentru spital. Banii provin de la bugetul naţional şi vor fi folosiţi pentru finalizarea lucrărilor la mai multe secţii de la Spitalul Judeţean.

CLUJ. Picnic incendiar. Sute de persoane au ieşit, ieri, la un grătar în zona de agrement de la marginea oraşului Cluj-Napoca, iar de la unul dintre focuri s-a declanşat un incendiu care a ajuns, din cauza ierbii uscate, până la liziera pădurii.

CONSTANŢA. Şcoala „Dan Barbilian" din Constanţa s-a calificat la Festivalul Internaţional de Creativitate Şcolară Sanremo (Italia), din perioada 6 - 10 aprilie. Cei 20 de elevi vor participa cu două piese de teatru, un film şi două tablouri acrilice.

COVASNA. Preşedintele Consiliului Judeţean va obţine cetăţenia ungară mâine, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Tamas Sandor va depune jurământul alături de soţia sa, la Miercurea-Ciuc.

DÂMBOVIŢA. Doi turişti din Târgovişte au fost salvaţi de jandarmi, după ce s-au înzăpezit pe munte. Aceştia au plecat de la Buşteni şi au vrut să se cazeze la Piatra Arsă, însă au rămas blocaţi.

DOLJ. Organizaţiile neguvernamentale şi autorităţile din regiune pot accesa fonduri europene destinate sprijinirii şomerilor şi a altor persoane defavorizate. Finanţările vor fi între 50.000 şi 500.000 de euro pentru fiecare proiect.

GALAŢI. Plătiţi ca să renunţe de bună voie la slujbă. Aproape 800 de siderurgişti de la Combinatul ArcelorMittal vor primi până la 30.000 de lei, plus între 8 şi 24 de salarii de fiecare. Disponibilizările încep în aprilie.

GIURGIU. Casiera unei săli de jocuri din oraşul Giurgiu a fost atacată cu o sabie sâmbătă seară. Femeia a apucat să apese butonul de alarmă, iar hoţul n-a putut lua niciun ban din casă.

GORJ. Spitalul din oraşul Bumbeşti-Jiu va fi transformat în cămin de bătrâni. Unitatea este dotată cu 128 de paturi, iar secţiile Ginecologie, Maternitate şi Neurologie sunt mereu pline.

HARGHITA. Medicii din Ungaria vin să-i consulte gratuit pe sătenii din localităţile izolate. Consiliul Judeţean aplică un program prin care aproape 3.000 de persoane vor fi consultate.

HUNEDOARA. Primul festival de operă în aer liber organizat în România va avea loc la Hunedoara. Consilierii locali au aprobat finanţarea cu 50.000 de euro a Festivalului „Opera Nights", care se va desfăşura între 2 şi 10 iulie, la Castelul Corvinilor. Vor avea loc concerte de muzică veche, de cameră, vieneză şi un spectacol al operei „Traviata" de Verdi.

IALOMIŢA. Iubitorii hocheiului pot practica acest sport şi la Slobozia, pe noul patinoar din oraş. Pentru 20 de lei, amatorii pot juca 3 reprize a câte 10 minute. Pucurile şi crosele sunt asigurate de administrator.

IAŞI. Poliţiştii vor controla dacă persoanele din Iaşi care stau la casă şi-au vaccinat câinii şi le-au făcut acestora carnete de sănătate. Amenzile ajung la 1.500 de lei.

ILFOV. Razie printre prostituate. În urma verificărilor făcute de poliţişti, sâmbătă seară, în parcările de TIR de pe Şoseaua de Centură, mai multe tinere din oraşul Pantelimon, suspectate de prostituţie, au fost reţinute şi amendate.

MARAMUREŞ. Mâine încep lucrările de curăţenie pe cursurile râurilor Tisa, Vişeu şi Ruscova, unde viiturile de anul trecut au produs pagube materiale de zeci de milioane de lei.

MEHEDINŢI. Profesorii de la nouă şcoli de la sate cer sprijinul primăriilor pentru a-i ţine pe copiii rromi la ore. Finanţarea de cinci milioane de euro a proiectului „Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I", se încheie în iunie.

MUREŞ. Bani pentru patinoarul din Târgu-Mureş. Ministerul Educaţiei va aloca aproape un milion de lei pentru finalizarea lucrărilor la complexul sportiv de 2.000 de locuri.

NEAMŢ. Sezonul de schi pe pârtia Cozla din Piatra Neamţ a fost prelungit până la 31 martie, chiar dacă temperaturile depăşesc 10 grade Celsius. Administratorii  spun că stratul de zăpadă, de peste 30 de centimetri, permite practicarea sporturilor de iarnă.

OLT. O elevă de clasa a IX-a de la Liceul cu Program Sportiv Slatina este internată în stare gravă după ce vineri s-a intoxicat cu substanţe etnobotanice, împreună cu alte două colege. Comercializarea etnobotanicelor este interzisă în oraş.

PRAHOVA. Ministerul desfiinţează, campionii construiesc. Ilie Năstase a spus că vrea să sprijine, împreună cu Nadia Comăneci, autorităţile din Buşteni ca să ridice un spital, după ce Ministerul Sănătăţii l-a închis pe cel din oraş.

SATU MARE. Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare vor face, de astăzi, controale la abatoarele, procesatoarele, depozitele şi magazinele de alimente din Satu Mare. Controalele vor dura până la Paşte.

SĂLAJ. Persoanele care vor să studieze ori să muncească în străinătate şi au nevoie de un certificat de competenţă lingvistică pot da examen la Colegiul Naţional „Silvania" din Zalău.

SIBIU. Benzinăriile din Sibiu, luate la control. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului vor verifica, de azi, calitatea produselor oferite şi adaosurile comerciale practicate.

SUCEAVA. Peste 100 de com­pa­nii din România, Germania, Spania, Ungaria, Austria şi Republica Moldova vor lua parte la cel mai mare târg de agricultură din Moldova. Evenimentul de la Suceava va avea loc între 18 şi 20 martie.

TELEORMAN. Cei 6.700 de beneficiari ai sistemului centralizat de încălzire din Alexandria rămân de astăzi fără căldură. Locuitorii au restanţe de patru milioane de lei către Terma Serv care datorează 8 milioane de lei furnizorului de gaz.

TIMIŞ. Un bărbat de 28 de ani a aruncat cu benzină pe altarul Catedralei din Timişoara şi i-a dat foc. Incidentul a avut loc la finalul slujbei, iar oamenii care mai erau în catedrală au stins focul.

TULCEA. Direcţia Silvică va încheia mâine „recensământul" pisicilor sălbatice de pe raza judeţului. Scopul activităţii este stabilirea cotei de vânătoare pentru anul în curs.

VASLUI. Apicultorii din judeţ au fost atenţionaţi de conducerea Asociaţiei Crescătorilor de Albine să nu folosească polen din import deoarece riscă să-şi omoare familiile de albine.

VÂLCEA. Aproape 2.000 din cei 19.000 de beneficari adulţi ai indemnizaţiei de handicap din judeţ primesc ilegal banii, pentru că au dosare incomplete.

VRANCEA. Bani pentru funcţionarii specialişti din primării. Angajaţii instituţiilor publice din judeţ care se vor lucra la proiecte europene vor primi până la 75% din salariu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite